Android telefondaki görüntüyü aynı ağa bağlı akıllı televizyona aktarma

serkan_48

Kıdemli Üye
Katılım
16 Ocak 2019
Mesajlar
1,756
Arkafaslar merhabalar,

Daha once youtube daki goruntuyu direkt paylasabiliyordum. Ancak son guncellemelerden sonra televizyon markasi flash destegini cekmesi sonrasi bu islemide yapamiyorum.

Amacim telefondaki goruntuyu televizyona yansitmak. Telefonda resim video yada webdeki gezintimi LG 42 LM 640 s model smart tv de izleyebilmek.

Bununla ilgili ektan yansitma programlarini filan denedim ama hicbiri baaarili olmadi. Androidin bir ozelligi var ancak tvye onay soruyor tv den onayliyorum ama sonucta baglanti kurulamadi diye bir uyari geliyor.

Bu konuda yardimci olursaniz cok sevinirim.
 
Bende de android telefon var Serkan. Kullandığın uygulama nedir? Ben de deneyeyim burada.
 
Bendeki panasonic TX-P55VT50E
 
Panasonic plazma tv bu masallah 6 milyon : 1 kontrast varmis tv de. Ama yarim kW yakiyor.

Yazilimlari ikimizinde tv ler smart ama ayni progrmlar calisirmi bilemedim.

Ben hala arastirmadayim. Bir suru program denedim deniyorum.
 
Ben de yeni öğrendim bunun yarım kilowat olduğunu :oops:

Sanırım benimkinde ekran paylaşma olayı yok.
 
Muhtemelen uygun programla sizde de vardır ama yöntem bulmak lazım.

Youtube da bir çok video ve program gösteriyorlar. Ben beceremedım. Belki tv lg telefon samsung ondan olmuyordur iki rakip marka :D
 
Menülerin hepsine baktım Serkan, o özelliği hiçbir yerde bulamadım. Bu 3 yıl öncesinin modeli, belki o zamanlar yoktu bu özellik.
 
Panasonic viera'nın yeni modelleri için kumanda üzerinde "Apps" diye bir buton varmış. O butona basınca da "screen mirroring" diye bir uygulama çıkıyormuş.

Benim televizyonda öyle bir Apps olayı yok. Viera Market var, orada da işte oyun moyun gibi ıvır zıvır uygulamalar iniyor. Bunun el kitabına bakayım olmazsa.
 
Ben de google home var. Direk ekranımı yansıtabiliyorum.

328


329
 
Bende bu program yoktu ancak play store dan indirdim. Aynı ağa bağlı olan LG 42LM640S model smart tvyi telefonum ağda bulamadı.
 
Hmm bunu ben de bir araştırayım. Belki benim televizyonu bu bulur.
 
Bazen biraz uğraştırıyor ama kurcalayınca hemen çıkıyor.
 
Var ise tv yi alternatif yazilim bile yuklemeyi dusundum.

Nedir bu ya vakti zamaninda bir ton para dok akilli diye televizyon al daha 6 yil geçsin ve kullanama.

Alti ustu internetten video izlemek istiyorum elimdeki videolari agdaki tv de izlemek istiyorum. Bu kadar ugrastirmamali.
 
Tamamen açık bir işletim sistemi olan bir televizyon almak lazım :) Benim televizyonda linux var ama ne telnet'ten erişime izin veriyorlar nede ssh. Açık kaynak linux, ama tamamen kapalı tasarım.
 
Evet müdahale edilmesin diye sanırım.

LG nin o kadar kötü bir yazılımı varki. Vakti zamanında samsung mu lg mi diye ikilemde kalmıştım. 200 tl ucuz diye bütçemi zorlamamak için lg aldım. Dahili uydu alıcısı olan 3d smart tv. Yazılımı o kadar kötü ki uydu cihazından transponder ve kanal eklemek çok sıkıntı. Zaten olan bir transponderi güncellemek istiyorum ama yeni gelen kanalları bulmuyor.

Ben 2000 - 2010 yılları arasında onlarca uydu anteni sattım montajını çalıştırmasını yaptım. Montajını yaptıpım cihazlarla uydu bulma transponder ekleme kanal düzenleme silme kaydırma o kadar güzel menülü cihazlar vardı ki bu markanın bu kadar kötü bir yazılım ve ürün çıkartmasına şaşıyorum.

Acaba dedim bu tv leri hackleyen farklı yazılım yükleyip kullanan yada açık kaynak ile yazılımını değiştiren varmı diye biraz araştırdım ama çok uğraşmadım. Yanlış bir şey yapıp evdeki bulgurdan da olmak var sonuçta.

İyiden iyiye harici kutu almayı düşünmeye başladım. O kadar para verdim ama smart özellikleri berbat bir ürün.

Bir daha bu markanın ürününü tercih edermiyim iki kere düşüneceğim.
 
Android entegre edilipte düzgün çalışan bir tv yada uydu sistemi görmedim ben daha. Çok bilinen nextstar firmasının bile tango modelini alıp 3 gün sonra çöpe atmışlığım var. Birkaç ay önce de 4bin tl ye philips'in yukarıda resimde yazan modelini aldım. Cihaz ikide bir kumandayı unutuyor. Sürekli eşitliyorum. Kendi tarayıcısından film izlemek mümkün değil. Chrome yüklemek de mümkün değil. Tek çare usb ye chrome apk sını atıp haricen çalıştırmakta buldum. Sözün kısası ben android ile uyumlu çalışan bir sistem görmedim henüz. Dediğiniz gibi cihazların kendine özgü yazılımları daha başarılıydı.
 
Daha önce forumda Enigma2 Linux diye bir linux dağıtımından bahsedildi. Bu dağıtımı destekleyen uydu alıcıları var. Mesela Octagon SF4008. Bunun yeni modelleri de çıkmış. Bunlardan bir tane ben de edinmek niyetindeyim. Televizyon için de araştırmaya devam :)

Benim iştigal ettiğim iş alanı zaten böyle gömülü linux sistemlerinin çalıştığı cihazlar.
 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
5,659
Mesajlar
97,345
Üyeler
2,438
Son üye
İbrahimSönmez

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top