Recent content by kocamanusta

  1. kocamanusta

    Analog multimetre tavsiyesi

    benim aldığım ölçümde de sıkıntı var :oluat: LPF modda almam gereken sonucu normal modda aldım. ilk fırsatta multimetre sayısını arttırarak aynı testi tekrarlayacağım.
  2. kocamanusta

    Analog multimetre tavsiyesi

    ut61e'de TRMS, fazla ölçerse ölçsün! ölçememek de neymiş!.. :oluat:
  3. kocamanusta

    Analog multimetre tavsiyesi

    ut61e+'yla sürücü çıkış geriliminin ölçülememesi sıkıntılı bi durum. ölçsün diye yapılmış, ölçer diye alınmış...:oluat:
  4. kocamanusta

    Analog multimetre tavsiyesi

    sanırım dijital multimetre tasarımı ve özellikleri de farklı ölçüm sonuçlarına neden oluyor. değerli @Diyot'un nedense pensampermetreyi LPF modunda kullandığını düşündüm. meğer LPF özelliği yokmuş. bu bağlamda aldığı sonuçlar çok anormal görünmüyor.
  5. kocamanusta

    Analog multimetre tavsiyesi

    benim ut61e+ ile LPF modunda yaptığım VFD çıkış gerilimi testi de tırt çıkmış. TRMS modunda gerilimin fazla ölçülmesi normal ama yaptığım testte tam tersi bi durum oluşmuş.
  6. kocamanusta

    Analog multimetre tavsiyesi

    meslek hayatına analog avometreyle başlayan veya uzun yıllar kullanan kişiler kendilerine özgü ölçme ve değerlendirme teknikleri geliştiriyorlar. bu süre içinde arıza bulma, ayar ve kalibrasyon bilgi birikimi oluşuyor. bunlar alışkanlık haline geldiği için aynı durumla tekrar karşılaşıldığında...
  7. kocamanusta

    Analog multimetre tavsiyesi

    sürücünün dahili çıkış gerilimi referans kabul edilirse, ki genel kabul böyledir. pensampermetrenin 10V fazla göstermesi normal görünmüyor ve üstelik frekans arttıkça fark daha da açılıyormuş.
  8. kocamanusta

    380 kV havai hatlara asılan adam

    ben tırstığım için hattın enerjisini kestim.
  9. kocamanusta

    antarticada nasıl toprak hattı çekilir ?

    benim de konuyla tanışmam NG ya da discovery belgeseliyle oldu. hatta bi yolcu uçağı ve restoran mutfağında yaşanan olay falan anlatılıyordu.
  10. kocamanusta

    antarticada nasıl toprak hattı çekilir ?

    bi de ''yıldırım topları'' mevzuu var. bu ateş topu ya da ateş küreleri dedikleri şey. var mı bilgisi olan?
  11. kocamanusta

    380 kV havai hatlara asılan adam

    benim vinç kiralayıp, direk elektriğini keserek yaptığım sigorta değişimini bi kaç yıl sonra OSB elektrikçisi maymun gibi direğe tırmanıp enerji altında yaptı :tamam1
  12. kocamanusta

    380 kV havai hatlara asılan adam

    şimdiye kadar 3-4 defa mecburiyetten direk sigortası değişimi yapmak zorunda kaldım. benim yaptığım bir önceki direğe ulaşıp direk ayırıcını açıp asma kilitle kilitlemek ve güvendiğim birini orada bırakmaktı.
  13. kocamanusta

    380 kV havai hatlara asılan adam

    34.5 kV canlı hatlara aşağıdan vinç sepetiyle yaklaşma belirtileri: hatta 3-4 metre kala vücut tüyleriniz dikeliyor yaklaştıkça buna saçlarınızda dahil oluyor faz veya pilli kontrol kalemleri arada epey mesafe olmasına rağmen ışıldıyor valla ben de rabbime kavuşuyormuşum hissiyatı oluşuyor :neo1:
  14. kocamanusta

    380 kV havai hatlara asılan adam

    aynı şeyden bahsediyoruz aslında teknisyen hat üzerinde kalırken cubukla helikopter temasını sağlıyor daha sonra pensi çıkarıyor. benim anladığım çubuk teması anlık aynı potansiyele getirdiği gibi yine anlık aynı potansiyelde tutmaya da yarıyor.
  15. kocamanusta

    380 kV havai hatlara asılan adam

    çubuğu güvenli yaklaşma için kullanıyor ve kısa süreli temasla potansiyeller eşitlendikten sonra pensli kabloyu tutturuyor.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
5,934
Mesajlar
101,388
Üyeler
2,505
Son üye
mustafa125307

Son kaynaklar

Son profil mesajları

deneyci wrote on hakan8470's profile.
Sibonge uNkulunkulu ngokuhlukahluka asinike kona.

Bu hangi dil? :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
Back
Top