Recent content by loki

  1. L

    NCV nasıl çalışır?

    Bazı multimetrelerde bulunan NCV özelliği nasıl çalışıyor? Özelliğin kullanımı açısından demiyorum, temelinde yatan prensip nedir? İlk akla gelen tarfodaki gibi primer sekonder arası elektromanyetik etkileşim, ama herhangi bir akım akmasa da sadece teli havada yaklaştırsan da NCV bunu...
  2. L

    Antistatik bileklik nedir, ne işe yarar?

    tamam anlaşıldı kablosız bıleklık ışe yaramıyor. Ama malzeme dağıtımı yapıyorum ve bırçok atöleye gıdıyorum. Şımdıye kadar hıçbır atölyede kablolu bıleklık takan görmedım. Belkı askerıyede veya benzer yerlerde kullanılıyordur bılmıyorum. bu kadar yaygın olmamasından o kadar önemli olmadığını...
  3. L

    Antistatik bileklik nedir, ne işe yarar?

    Kablosuz bılezık kullanan ustalar bılıyorum ve hıç sorun çıkmadığını söylüyorlar. Hatta bır tanesı ışıme cıhazı servısı. Gerçekten faydası yoksa bu kullanların sorun yaşaması gerekmıyor mu? Nedır bu ışın aslı?
  4. L

    elektrık süpürge motoru devır ayarı

    Aradan zaman geçtı yazamadım motor ıle ılgılı sorunu hallettım sargılarda sorun varmış komple tekrar sardım. normal lamba dımer ıle denedım devır ayarı olur ama dusuk devırde motor çok zayıf oluyor. Böyel olması normal mı?
  5. L

    elektrık süpürge motoru devır ayarı

    ben endüstrı meslek lısesı elektrık ıkıncı sınıf okuyorum elektrığe yabancı değılım! Ölçü aletım , havya felan elektrıkle alakalı aletlerım var ama bunun gıbı motorlarla pek uğraşmadım.motora bakıyorum baska bağlantı yerı göremıyorum.
  6. L

    elektrık süpürge motoru devır ayarı

    teşkkürler yarın dımmer ıle deneyeceğım. Motorun ıkı ucunu fışe bağladım ama sadece vınıltı çıkıyor motor da ısınıyor ama dönmüyor.
  7. L

    elektrık süpürge motoru devır ayarı

    selamlar, eskı bır elektrık süpürgesinden çıkardığım motor ıle bir matkap yapmak ıstıyorum. motor devır sayısını nasıl ayarlayabılırım. tşk.

Forum istatistikleri

Konular
5,898
Mesajlar
100,687
Üyeler
2,498
Son üye
TaKo

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top