Recent content by niki

  1. N

    Zigbee nedir?

    Evime anahtarlar ve sıcaklık sensörü kurmayı düşünüyorum, bu zigbee hub lar internet kesilince çalışır mı ? wifi ağı var ama bir nedenden dolayı internet kesilirse local olarak çalışabilirmi bu sistem ?
  2. N

    jeneratörü - şebeke bağlantısı

    * Pako şalter ile şebekenin FAZ ve NÖTR'üni ayır. * Jeneratörün herhangi bir ucunu NÖTR kabul edip toprakla, bu şekilde nötr elde edilir. @kocamanusta nın da dediği gibi bu yapılmazssa izolasyon trafosu durumu olur, rusların kullandığı sistem bu şekilde. * Jeneratörün toprağını topraklamaya...
  3. N

    jeneratörü - şebeke bağlantısı

    Benim düşüncem buradaki asıl etken insanın vücut direnci ile alakalıdır. İnsan vücudunun direnci, tenin nem oranı ile alakalı, bu durumda eğer insanın teni nemli ise ve vucudundaki direnc 400-600 ohm civarında ise sonuç ne olur? kakr atar mı? Аtmaz mı?
  4. N

    jeneratörü - şebeke bağlantısı

    Bunun kanunda bir yeri varmıdır ?
  5. N

    jeneratörü - şebeke bağlantısı

    Haklısınız fakat tn-s sistem fazla yaygın olduğunu sanmıyorum.
  6. N

    jeneratörü - şebeke bağlantısı

    Haklısınız eleştirinizi dikkate alacağım . Benimde doğru sanıpta yanlış bildiğim olabilir bu konun amacı bilgilendirmek . Sorularınız için teşekkürler.
  7. N

    jeneratörü - şebeke bağlantısı

    1. Çarpılmaz 2.Var, kakr çalışmasında sıkıntı olur. Bu çok derin ve detaylı bir konu. 3.bunu birkaç sebebi vardır, herhangi bir fazın, bir nedenle toprakla teması sonucu, diğer fazlar ile toprak arasında faz- faz arası potansiyel fark oluşur. Bu durumda hasar oluşabilir. 4.evet oluşur fakat bu...
  8. N

    jeneratörü - şebeke bağlantısı

    1. Dikkatsizlik olur ve fişin bir ucu jeneratörde takılı ise ve jeneratörü çalıştırırsak ve fişin diğer ucuna biz veya birileri dokunursa ne olacağını düşünemiyorum. Bunun birçok şekilde gerçekleşme ihtimali var riskli bir durumdur. 2. Evlerdeki sigortalar sadece fazı kesiyor ve jeneratörde çift...
  9. N

    jeneratörü - şebeke bağlantısı

    Monofaze jeneratörü bir eve veya küçük bir işyerine bağlantısı tak çalıştır değildir. Buradaki en önemli husus monofaze jeneratör çıkışında nötr bulunmaz. Her iki çıkışda elektrik vardır. Her iki çıkışın toplamı 230 v olur. Bağzı kişilerin bu nötr olayından haberi olmadığı için iki ucu fiş...
  10. N

    Gerilim, akım ve frekans ayarı.

    Evet hocam, internette bazı videolar gormuştüm birkaç bobin mosfet ve diyot ile voltaj yükseltiyorlar fakat bunlar nekadar güvenilir bilemedim.
  11. N

    Gerilim, akım ve frekans ayarı.

    Devreyi simulatorde çalıştırdım, fakat devrenin besleme geriliminin 12-15v olacağı için opampın 30Vpp besleme gerilimini gerçekte nasıl bir şekilde yapsam bilemedim, tek aklıma gelen +-30vdc simetrik bir güç kaynağı alıp onunla beslemek, fakat bu da projede fazla yer kaplayacak. Başka bir...
  12. N

    Gerilim, akım ve frekans ayarı.

    Eyvallah, ilk önce simülatorde devreyi kurup bi test edeyim herşey çalışıyorsa artık kompanentleri sipariş veririm. Hepinize çok teşşekürler. İyi günler.
  13. N

    Gerilim, akım ve frekans ayarı.

    Doğrudur fakat bu farklı çıkış dalgalarında değişme ihtimali var mı diye bilmiyorum, sinüs dalgasındada 25mA çıkış sağlar mı bilemedim.
  14. N

    Gerilim, akım ve frekans ayarı.

    Eyvallah hocam. Dediklerinizin anladım fakat audio anfi demişsiniz bu opamp mı ?
  15. N

    Gerilim, akım ve frekans ayarı.

    Aslında haklısınız 20mA civarında bir akım gerekli fakat bunu sınırlamasamda bir sorun oluşmaz , akım sınırlaması olmadan da aslında olur ama ıcl8083 de nekadar akım çekebilirim ki ?

Forum istatistikleri

Konular
5,912
Mesajlar
100,872
Üyeler
2,500
Son üye
Muhammet Salih Albayrak

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
Back
Top