Recent content by taydin

  1. taydin

    Resistör ve Bağlantı Hakkında Soru (Çok yeniyim)

    Eğer bu işleri öğrenmek istiyorsan, internet hesaplayıcılarını boşver. Ohm kanunu ile yap. Yukarıda mesajda belirttiğim en basit devre için hesabı yap. Sonra devreyi kur ve hesabın doğru olduğunu teyit et.
  2. taydin

    Arduino ile alan tarama projesi

    Bunu görüntü işleme ile yapmak lazım :) Raspberry pi, kamera ve opencv ...
  3. taydin

    Resistör ve Bağlantı Hakkında Soru (Çok yeniyim)

    Her LED'in kendine ait bir seri direncinin olması daha iyi olur. Eğer iki LED'i paralel bağlayıp tek seri direnç kullanırsan, LED'ler akımı eşit olarak paylaşmayabilir ve bu durumda da parlaklık farkları olur ikisi arasında. Direncin watını da içinden geçen akım ve üzerindeki voltajdan...
  4. taydin

    Yihua 8858-IV istasyonsuz sıcak hava tabancası

    Gücü biraz düşük 700W. Ama anakart, grafik kartı veya benzeri bakır dolu kartlarla çalışmadıktan sonra sorun olmaması lazım.
  5. taydin

    Hobi elektronik masamı tamamlıyorum.

    Bende Knipex'in pensesi var. Farklı bir model kullanmadığım için kıyaslamasını yapamayacağım, ama bu tip penselerde sağlamlık, her şeyin kalın ve etli olması önemli. Çünkü sıkarken bütün gücünle sıkıyorsun, geleneksek çin mallarında her şeyi inceltme, hafifletme teknikleri iyi sonuç vermez.
  6. taydin

    PWM'den DAC/Analog Gerilim Üretirken Süper Bir İp Ucu

    Benim anladığım, bu devrenin esprisi zaten uzun gecikmeye sebep olmadan çok etkili bir şekilde ripple iptal etmek. Simulatörle denerken uygun yükselme ve düşme zamanları vererek denemek lazım, yoksa gerçek devreden farklı bir sonuç çıkabilir.
  7. taydin

    PWM'den DAC/Analog Gerilim Üretirken Süper Bir İp Ucu

    Ripili iptal eden, aynı genlikte falan ters eğime sahip sinyalle toplanması. RC'nin çok az bir katkısı olur diye düşünüyorum. Bu devreyi ben de kurup deneyeyim bakalım.
  8. taydin

    PWM'den DAC/Analog Gerilim Üretirken Süper Bir İp Ucu

    Çok güzel bir çözüm gerçekten. Gecikme konusu de çoğu zaman sorun olmayacaktır. Olursa da RC zaman sabitini azaltırsın olur. Esasında bu devredeki RC ler, ripple filtresi görevi yapmıyor, iki sinyalin toplanmasını sağlıyor. Daha da iyileştirme için çok daha yüksek PWM frekansı ve cancel...
  9. taydin

    Yeni güç kaynağı projesi.

    İki kondansatör de oldukça büyük boyutu. Sanırım ESR farkı voltaj dayanımı ile ilgili. Daha yüksek voltaja dayanabilen Kendeil'de folyolar arasındaki izolasyon daha kalındır ve dolayısıyla metal folyo da daha uzundur.
  10. taydin

    Yeni güç kaynağı projesi.

    Ne olur ne olmaz, Kendeil'e AC voltaj vererek bir süre fizik tedavi uyguladım. Tekrar yaptım ölçümü, Kendeil 19 mΩ oldu. Hadi dedim NOBBY'yi de tekrar ölçeyim. Onun değeri de 6 mΩ çıktı. Ulan NOBBY'yi tedavi etmedik, o nasıl iyileşti? Sonradan düşündüm de, herhalde olan şu: Atıl duran iki...
  11. taydin

    Yarım dalga 'kapasitif güç kaynağı'nda anlaşılamayan dalga şekli.

    O tamamen tasarıma bağlı. Mesela sadece 10:1 gerilim bölücü ile 500x kademesine geçiyorsa, bant genişliğini düşürecek bir etken yok. Yükseltme aynı yükseltme, sadece skop X i değişiyor. Ama iki kademede farklı yükseltme kullanılıyorsa, malum opamp'lerin bant genişliği kazançlarına bağlı, o zaman...
  12. taydin

    Yeni güç kaynağı projesi.

    Geçenlerde ozdisan'dan kaliteli, İtalyan marka Kendeil elektrolitik kondansatör almıştım. 10 mF 63 V. Bir de elimde süper dandik, NOBBY marka 10 mF 35 V vardı. ESR ölçümü yaptım, NOBBY 9 mΩ, Kendeil 24 mΩ çıktı. Sinir etti beni :kizgin1:
  13. taydin

    Bütçeye göre elektronik yük tavsiyesi

    Bir de "1 KG elektronik yük" diye satmaları hoşuma gitti. O kadar ucuz ki, kiloyla satıyorlar :katil2:
  14. taydin

    Bütçeye göre elektronik yük tavsiyesi

    Özellikle "pil deşarj etmek için" demiş. Acaba anahtarlamalı çalışan bir yük müdür? Keşke birinde olsa da içini incelesek ...
  15. taydin

    Yarım dalga 'kapasitif güç kaynağı'nda anlaşılamayan dalga şekli.

    Diferenansiyel probun giriş tarafında topraklama olmaması lazım. Tamamen topraktan izole olması lazım. Şöyle düşünülebilir. 9 tane megaohmluk direnç seri bağlı. Ortadakinin üzerinde düşen voltajı ölçüyoruz bir opamp ile. Eğer 50x modda olan proba o kademe için fazla yüksek olan bir voltaj...

Forum istatistikleri

Konular
5,810
Mesajlar
99,236
Üyeler
2,470
Son üye
motiongraphics50

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top