Eğitici videolar için gereken donanımları toparlıyoruz

Bu şekilde iki tane lambayı yan yana bağlamanın çok önemli bir hedefi var: Çekim sırasında aydınlatmadan kaynaklanan gölgeleri önlemek. Aşağıda sadece tavan lambası ile çalışma masası nasıl görünüyor bakalım:

Tavan aydınlatması. Kabloların gölgelerine dikkat.
IMG_20191101_203903.jpg


60x60 LED'lerin aydınlatması. Neredeyse hiç gölge kalmadı :)
IMG_20191101_203934.jpg
 
Bulanıklık kameradan kaynaklanmıyor gibi duruyor. Bunu kesinleştirmek için aliexpress'den c mount dan nikon F mount'a dönüştüren bir adaptör almıştım. Bu adaptör ile, elimdeki Nikkor 50mm 1.8 AF lensi kameraya bağladım. Bu şekilde alınan görüntülerde, kenarlarda herhangi bir bozulma veya bulanıklaşma yoktu. Demekki kamera ile ilgili bir sıkıntı değil.

scaled_img_20181013_231628.jpg


scaled_img_20181013_231737.jpg


Bu durumda geriye, kamera ile mikroskop portu arasında duran SZM CTV 1/2 optik adaptör veya mikroskobun kamera portunun içindeki optik sistem kalıyor. Bunları şimdilik değiştirmeyeceğim. En azından görüntü merkezi net, bu şekilde idare edeceğim.
Bu nikon yada canon lenslerini mikroskop kamerasına taksak tamirat için gerekli zoom'u sağlıyor mu? Birde mikroskop kameraları için satılan lenslerde 130X 180X gibi büyütme oranı yazıyor ama fotoğraf makinesi lenslerinde zoom miktarı yazmıyor, farklı parametreler yazıyor onlardan zoom miktarını yaklaşık çıkartabiliyor muyuz? Sonuçta aliexpressten gelecek lensi kalitesi belli değil ama canon nikon gibi lenslerin kalitesi ortada.
 
Zoom lens dürbün görevi yapar. Sana makro lens lazım olur. Makro da büyütme sağlamaz, sadece yakın objelere odaklanmayı sağlar.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,828
Mesajlar
99,450
Üyeler
2,476
Son üye
mrmandos

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top