Forum alt yapisi

serkan_48

Kıdemli Üye
Katılım
16 Ocak 2019
Mesajlar
1,756
xen forum nasil bir alt yapi bende kurmak istiyorum ama hicbir bilgim yok. Nasil ve nereden temin edilir ve lisans ucreti ne kadardir sinirli sure mi uzun surelimi lisansa sahiptir?

Teknik destek nasildir eklentileri bolmu? Tecrubelerinizi paylasirsaniz sevinirim.

Iyi forumlar.
 
Merhaba Serkan, xenforo lisans ücreti şu anda 160 dolar olarak görünüyor. İnternetten kredi kartı ile alınabiliyor. Üreticinin sağladığı eklentiler de var, ama ben hiç birisini almadım. Sadece mevcut mesajlara yorum yazmayı sağlayan bir eklentiyi başka bir yerden aldım. Zaten xenforoya geçmemin de sebebi oydu.

vBulletin'e de baktım ben, ama ona Türkçe dil desteği eklemek çok zor olacaktı, o yüzden xenforo yu tercih ettim.

Şu ana direkt olarak üreticiden teknik destek istemek zorunda kalmadım, ama kendi forumlarında sorduğum sorular çok güzel cevaplandırıldı, çok memnun kaldım.
 
Şu anda benim forum ile ilgili aşağıdaki eksiklikleri görüyorum ve onları gidermek için araştırıyorum:

- Editör çok gelişmiş değil. Mesela subscript/superscript karakter ekleme yok. Sonra elektronikte kullanılan yaygın semboller için (Ω, °, µ vs) butonlar koymak istiyorum. Ben Debian Linux altından kullanınca bu karakterleri direkt olarak klavyeden girebiliyorum, ama windows altında bu hem daha zor, hem de o kadar unicode karakter ezberlemek hoş değil.

- Uzak bir URL'deki resmi mesaja eklemek şu anda mümkün değil. Önce lokal kaydetmek gerekiyor.

Xenforonun yeni versiyonunda bunların bir kısmı varmış ama şu anda güncelleme yapmak istemiyorum, çünkü yeni versiyonda eklentiler çalışmayabilir.
 
Uzak url den asagidaki gibi yani resmin linkini ekleyerek resim eklekekten bahsediyorsak bu fonksiyon aaagidaki resim ekleme butonundan yapabiliyoruz.

Alryapiyi begendim ama dolar malum cok yuksek belki ileride bende dusunebilirim.

Tesekkurler.

Screenshot_20190120-174529.png
 
Dosya ekleme (attachment) için uzaktan URL girme yok Serkan. Sadece resim ekleme için var. Ama o resim ekleme için olunca da resmin o URL'den kaybolması durumu var.

Bir ara da adamlara sordum forumda, uzaktaki resmi otomatik olarak forum sunucusuna koyan sonra da oradan link ekleyen birşey istiyordum. İmage proxy diye birşey var, ama bu da sadece statik resim linkleri ile doğru çalışıyor. Ama CGI türü bir link sözkonusu ise sapıtıyor. Velhasıl hiçbir forum yazılımı olduğu gibi her istediğini sağlayamıyor, illa kurcalamak gerekiyor.
 
Anladım simdi.

Benim baska bir forumda yasadigim şöyle bir sorun vardi. Forum her eki resim video dokuman vesaire hepsini sunucuya yukluyordu.

Bir sure sonra forum icin aldigimiz yedekler 5 - 6 gb uzerine cikti yedekleme sorun olmaya basladi ayrica bu kadar alani sunucuda isgal etmekte daha pahaliydi ve bu alan katlanarak buyuyordu.

Sonra yonetimden ayrilmak zorunda kaldim artik nasil bir cozum buldular bilemiyorum.

Koay gelsin.
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,659
Mesajlar
97,347
Üyeler
2,438
Son üye
İbrahimSönmez

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top