Gazsız Mig kaynağı

devreci

Aktif Üye
Katılım
25 Mart 2020
Mesajlar
403
Gazsız mig kaynak teli , bu gerçek mi ? gören kullanan oldu mu ? Eğer gerçekse böyle bişey yapmak istiyorum ,torçu da kendim yapacağım , bu telin dışı iletken olmayan bir fluxla mı kaplı , ince işcilik gerken işlerde çok işe yarar ayrıca tek atış puls modu da yapılırsa müthiş olur.

 
Müthişmiş , cold weld'den daha iyi çünkü cold welde de küre şeklinde bir ark oluşturuyor etrafda ne var ne yok eritiyor hassas girinti çıkıntılı yerlerde kullanılmaz , bunda çok hassas kaynak yapılabilir.
 
Bu çok uzun zamandan beridir vardı. Flux Core diye bilinir batıda ve akımların çok yüksek olmadığı standart konstrüksiyon kaynağında çok yaygın kullanılır. Youtube'da Jimmy Diresta nın kanalında çok örneğini görürsün.
 
Özlü tel diye de geçer. Argon kadar düzgün olmasa da iş görür.
Ayrıca kaynak telleri aylar boyu açık durmaya gelmez, zamanla nemlenir ve kaynak kalitesi dramatik şekilde düşer.
 
Kaynak yaparken ne kadar flux dumanı çıkıyor? Kapalı alana uygun mu?
 
evet o telleri paketi açınca kullanın bitirin diyorlar açılınca kısa ömür lüymüş bide yanlış hatırlamıyorsam 1 kilodan az satılmıyor oda dünyanın işini yaparki ev ortamında lazım olmaz o kadar tel
 
O zaman bir düğme olacak ve itme motorunu ters döndürüp teli geri çekecek , iş bittiği zaman streç film sarıp hava geçirmez bir kutuya koyacağız.

Aslında gazlı da olsa kötü olmaz, arada karbondioksit gazını şişeye doldurup maden suyu yapıp içeriz :gulus2:

 
h,ç tecrübem ol
O zaman bir düğme olacak ve itme motorunu ters döndürüp teli geri çekecek , iş bittiği zaman streç film sarıp hava geçirmez bir kutuya koyacağız.

Aslında gazlı da olsa kötü olmaz, arada karbondioksit gazını şişeye doldurup maden suyu yapıp içeriz :gulus2:

hiç tecrübem olmadı denenmelimi onuda bilmiyorum belki vakkumlu poşet olur.
Ben direk argon gazlı tig kaynağı kullanıyorum istediğim zaman çalııyor :)
 
Hayatta bu kadar pis is yapip bu kadar leziz yemek yapan baska bir toplum gormedim, :gulus2:

Bir de taydin abinin dedigi gibi bunlar dunya savasi ciksa, elektrik komple yok olsa vs.., hayatlarindan aldiklari zevk degismeyecek, biz de oturup aglayacaz :moruk1:
 
Benim bahsettiğim pakistanlılar. Hintliler ile ilgili öyle çekiç kürek ile sanayi yapanı görmedin, ama bilmiyorum belki onlarda da vardır.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,971
Mesajlar
101,793
Üyeler
2,514
Son üye
evrenbasaran

Son kaynaklar

Son profil mesajları

deneyci wrote on hakan8470's profile.
Sibonge uNkulunkulu ngokuhlukahluka asinike kona.

Bu hangi dil? :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
Back
Top