Kim bu NwAvGuy denen adam?

taydin

Timur Aydın
Staff member
Katılım
24 Şubat 2018
Mesajlar
21,557
2 Şubat, 2011'de, NwAvGuy takma adıyla bir blog sayfası açan bir elektronik mühendisi, derin teknik bilgisi ve yaygın olarak kabul gören yanlış bilgileri ifşa etmesiyle kısa sürede ün saldı. Sonradan blog sayfasında yazdığı makaleler ve o sıralar piyasada satılan audio ürünleri ile yaptığı incelemeler, büyük yankı uyandırdı. Her makalesine yüzlerce yorum yazıldı.

Daha ilk baştan söylediği şey, ses kalitesinin, ünlü odyofillerin kulak zevkine göre belirlenecek birşey olmadığını, ölçü aletleriyle ölçülmesi gerektiğini ve ancak ölçülen sonuçlara göre kıyaslama yapılabileceğini savundu. Bundan dolayı birçok odyofil'i kızdırdı.

O sıralar piyasada bulunan audio cihazları üzerinde yaptığı incelemelerde, teknik olarak yetersiz bulduğu cihazları acımasızca eleştirdi ve o yüzden üreticileri de kızdırdı. Üye olduğu forumlarda da pahalı odyofil ürünlerinde gördüğü hataları hiç çekinmeden ifade ettiği için de üye olduğu bütün forumlardan kovuldu :)

En sonunda karşısına aldığı odyofiller ona nihai meydan okumada bulundular: Madem o kadar iyi biliyorsun, yap bir kulaklık amfisi de bakalın seninki kalite açısıından nasıl olacak!

Ve NwAvGuy bu meydan okumaya Kasım 30, 2011'de cevabını ODAC Amplifier ile verdi. Bu amfi, çok düşük fiyatla yapılabilen ve ölçülen ses kalitesi açısından kendisinden kat kat pahalı olan ürünleri geride bırakan bir tasarımdı. ODAC amfisi, halen değişik firmalar tarafından üretilip hazır ürün olarak satılmaktadır. Ama isteyen, şemadan ve parça listesinden kendisi de devreyi kurabilir.

Bu tasarımı yaptıktan sonra da NwAvGuy ortalıktan kayboldu! Blog sayfası hala yerinde duruyor, ama bu adamın kim olduğu, şu anda da nerede olduğunu bilen yok :confused: Kimisi, kızdırdığı odyolfil firmalarından birisi tarafından, çenesini kapaması karşılığında işe alındı diyor, kimisi tehditle susturuldu diyor.

NwAvGuy'ın blogunu okumayı herkese tavsiye ediyorum. Başka bir yerde çok zor bulunacak bir bilgi hazinesi!
 
Bu kiti satın almak için ve imal etmek için linkler varmı acaba?
 
Hazır almak istersen aşağıdaki firma satıyor:


Bu çıplak bir elektronik kart olduğu için büyük ihtimalle ticari kabul edilmez bizim gümrük tarafından ve 1500 - 2000 TL kazık yemezsin :) Sadece her üründen alınan %20 lik vergiyi ödersin.
 
Adamlara ödediğin parayı da göstersen"Abicim malın zaten kendisi 100 dolar "desende ikna olmuyor "Beyefendi prosedür böyle" diyorlar.:katil2:
 
Adamlara ödediğin parayı da göstersen"Abicim malın zaten kendisi 100 dolar "desende ikna olmuyor "Beyefendi prosedür böyle" diyorlar.:katil2:

Ben hatırlıyorum, adamlar gümrük binasındaki duvara rüşvetin tarifesini asmışlardı. Hangi işlemden ne kadar rüşvet aldıklarını :D

Şimdi söyleyin, FETÖ Aselsan mühendislerini suikastla öldürüyordu Türkiye ilerlemesin diye, ve adamların vatan haini olduğu konusunda hepimiz hemfikiriz. Peki bu Türk gümrüğünün yaptığı şeyler yüzünden de Türkiye ilerlemiyor. O zaman bunların yaptığın da hıyanet değil mi? ARGE dostu bir gümrük kanunu gelmeden Türkiye hiçbir zaman bir üst lige çıkamayacak.
 
Geçen youtube da mühendislikte okuyan biri araya profesörler dekan girmiş "Yav kardeşim bu çocuk öğrenci buda araştırma cihazı" diyerek Osilaskobu zor geçirmiş gümrükten :)
 
Ocak ayın 31 adet entegrem ticari damgası yedi ve gümrüğe takıldı, toplam değeri UPS ödemesi dahil $32..

Yine ocak ayında $600'lık siparişim gümrüksüz geçti, 25 lira ödedim.. Gerçekten çok ilginç.. Gümrük memurlarının çoğu ödediğin tutara, faturada yazan bedele bakmaz. Gelen paketi şöyle eliyle bi tartar.. Ağırsa kıymetli ürün der geçer :)))
 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
5,659
Mesajlar
97,343
Üyeler
2,438
Son üye
İbrahimSönmez

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top