Kondansatörlerin Kapasitelerine göre Hacim Oranları..

ozgurece-TA3HGU

Aktif Üye
Katılım
22 Kasım 2018
Mesajlar
291
Değerli Aydın Hocam; Aşağıdaki Resimlerde de görüldüğü üzere İki adet aynı kapasitede kondansatörlerin hacim olarak küçük veya büyük olmasının teknik açıklaması nedir. ? Hangisi tercih edilmeli.?
Teşekkürler.


kondansatör_hacim_oranları.jpg
 
Last edited by a moderator:
Büyük olan kapasitör "low ESR" oluyor Özgür. Bu kapasitörler diğerlerine göre daha kalitelidir. Ama gerekli olmadığı durumlarda da o koca kapasitörü kullanmanın da bir anlamı yok. Low ESR özellikle SMPS'lerin çıkışında bulunan yüksek frekanslı doğrultulmuş sinyali filtrelemek için gereklidir, ama normal 50 Hz ile çalışan lineer güç kaynaklarında kullanılması ilave bir fayda sağlamaz.
 
Aydın Hocam bu detaylı Teknik açıklamalarınız için çok Teşekkürler. (Ben bugün birşey daha öğrendim.)Konuyla ilgili detaylı resimleri paylaşıyorum. (Mainboard Sony Trinitron TV)

NOT: Resim Linkleri Kırıldığı İçin Kaldırılmıştır.
 
Last edited by a moderator:
Marka olarak da Nichicon dünyanın en iyi kapasitörlerinden birisidir. Rubycon da gene kalileti bir markadır. LCR metreyi ne zaman alıyorsun? :) Alınca ESR ölçümünü yap ve aradaki farkı gör. Buraya da sonucu bildir ;)
 
Değerli Aydın Hocam ayın 14ü Hesap kesim tarihi:) o günü bekliyorum. Tabiki alınca inşallah çok fazla test etmek istediğim kondansatörler var. Bende sabırsızlıkla bekliyorum. Tek tek hepsini ölçmeye çalışacağım ESR si kötü olanları çöpe atacağım.

Unit UT 612 EL Tipi LCR Multimetre
unit-ut-612-el-tipi-lcr-multimetre.jpg
 
Last edited by a moderator:

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,653
Mesajlar
97,266
Üyeler
2,438
Son üye
İbrahimSönmez

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top