Mikroskop kablo karmaşası için bir çözüm

taydin

Timur Aydın
Staff member
Katılım
24 Şubat 2018
Mesajlar
21,729
Kullandığım mikroskobun aydınlatma lambası, uzun bir kablo ile 220V'a bağlanıyor. Kablonun da tam ortasında bir kutunun içinde elektronik balastı ve açma kapama düğmesi var. Daha önce yapmış olduğum mikroskop rayının üzerinde mikroskobu gezdirirken, kablo hep bir yerlere takılıyordu. Açma kapama anahtarının olduğu kutu da hep kendini bir yerlere saklıyordu ve kutuya ulaşmak için değişik oltacılık teknikleri kullanmam gerekiyordu ;D Sonunda buna bir çözüm aramaya karar verdim.

Bir spiral kablo kullanmaya karar verdim, ama 220V'a dayanıklı kablo bulmak kolay olmadı. En sonunda Saral Elektrik diye bir firmada, 220V'a dayanıklı spiral kablo buldum. Kablonun kapalı hali 30cm, açılmış hali de 110cm idi, gayet güzel. Siparişi verdim ve kablo dün elime ulaştı. Gayet sağlam ve kaliteli bir kablo. Mikroskobun, elektronik balast'tan sonraki kablosunu söktüm ve bu spiral kabloyu taktım, sonuç tatmin edici oldu :)

scaled_20180405_165333.jpg


scaled_20180405_165413.jpg
 
  • Beğen
Reactions: nt

Forum istatistikleri

Konular
5,790
Mesajlar
99,025
Üyeler
2,464
Son üye
s4met

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top