mikroskop kamerası için yüksek çözünürlüklü ekran gözlüğü

taydin

Timur Aydın
Staff member
Katılım
24 Şubat 2018
Mesajlar
21,547
Arkadaşlar, elimdeki mikroskop kamerası ile kullanmak üzere bir ekran gözlüğü almak istiyorum. Ama google'da ne aratırsam aratayım, hep şu oyun manyaklarının kullandığı 3D VR gözlükler çıkıyor. Bana lazım olan aynı onlar gibi, maske şeklinde, ama ne 3D istiyorum, nede VR. Sadece 1080p gibi full HD çözünürlük ve HDMI girişi istiyorum. Bu mevcut 3D VR gözlüklerinin çözünürlüğü çok düşük.

Böyle birşey piyasada var mıdır?
 
Hocam bu cihazı tam olarak hangi amaç için satın alacaksınız ,en konuyu tam anlayamadım?
Mikroskopunuzun ekranı yokmu ?
 
Şu anda optik mikroskop kafası kullanıyorum. Bunun ekranı yok. İki tane oküler var, direkt oradan bakıyorsun. Bir de kamera bağlamak için bir optik boru var. Ama oradaki optik çok kötü. Görüntünün ortası net yanlar bulanık.

scaled_img_3268-jpg.108


2018.05.13%2019.17.19.jpg


O yüzden bu optik mikroskop kafasını artık emekli edeceğim ve yerine direkt olarak kameralı mikroskop kullanacağım:


Ama bu videoda görüldüğü üzere, mikroskobun altındaki şeye bakmak için koca ekran koymak istemiyorum. Küçük ekran da uygun değil, çünkü onun da yeterince ayrıntı göstermesi mümkün değil. Ama bu gözlüklerin 1080p olanında yeterince detay görünür diye tahmin ediyorum.

Yani şöyle bir kullanım senaryosu düşünün: Maskeyi takıyorum, mikroskop altında lehimler yapıyorum. Yaptığım lehimi ben de görüyorum, aynı bilgi PC'deki video kaydedici karta da gidiyor, orada da kaydediyorum ve sonra youtube'da yayınlıyorum :)
 
Son düzenleme:
Şu mikroskop olayını bir çözeyim, benim lehimleme teknikleri video serisine devam etmek istiyorum :) Delik montajlı komponentlerin lehimi, yüzey montajı komponent lehimleme üzerine bir video olacak.

Ama şimdiki haliyle çok zor. Hem görüntü kalitesi kötü, hem de aşırı zoomlu çalışıyor mikroskop. Bütün bu problemler de mevcut mikroskop kafası ile ilgili. aliexpress'teki satıcıyı aradım "bu kafa böyle" diye, adam cevaben "o normaldir" dedi :mad:
 
Lehimleme ile ilgili videonunuzu seyrettim gayet güzel bir video .

Eğer yukarıdan çekim yapan kameranıza zoom eklerseniz bence daha iyi olur gibime geliyor. Birde video çekimlerinizde ,kameranın çektiği görüntüyü bir monitöre verir ,anlık olarak çaktırmadan takip ederseniz ,izleyiciler o sahneyi nasıl göreceğini de hemen görüp gerekirse düzeltmeleride hemen yapabilirsiniz (Youtube da masa başında video çeken pekçok kişi bunu yapıyor)

O mikroskop kafasına benzeyen bir markanın mikroskopları çok beğeniliyordu çokta satılmışdı ama demekki sizinki farklı.

Hocam belki bugüne kadar 50 den fazla Çinliyle elektronik konusunda birşeyler sordum .Bunlardan 2 bilemediniz 3 tanesi mantıklı ve nazik cevaplar veriyordu onlarda zaten nisbeten büyük firmalarda çalışıyorlardı .O yüzden normal bence :)
 
Güzel yorum için teşekkürler. Video kameranın zoom seviyesi özellikle yüzey montaj lehimleme çekerken çok yetersiz kalacaktır. Kullanılan komponentler çok küçük, o yüzden mikroskop mutlaka gerekecek.
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,656
Mesajlar
97,308
Üyeler
2,438
Son üye
İbrahimSönmez

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top