Schneider 8030-LS 3 WAY BASSREFLEX SYSTEM SPEAKER

ozgurece-TA3HGU

Aktif Üye
Katılım
22 Kasım 2018
Mesajlar
291
Değerli Aydın Hocam 14 Ocak 2017 tarihinde diğer forumdaki YamYam Hocanın israrlı önerisiyle bu kabinleri 350 TL. ye satın almıştım. Sesini duyunca vay be dedim Gerçekten muhteşem bir sesi var. Gelgelelim satıcı bir kaç ay sonra beni aradı kabinleri(sanıyorum iyi bir fiyat verecekti) satın almak istedi. Ben kabul etmedim. Arada bir sene geçti geçen gün tekrar satıcı beni arıyor. Bu kabinlerin sesini hiç bir yerde bulamıyormuş , israrla ona satmamı istiyor. Şunuda belirtmeliyim ki bu satıcı kullanılmış Hi-Fi ve ses sitemleri ve Kabinleri alıp satıyor. Bende satıcıya dedim ki hayır satılık değil. Ben kullanıyorum. Sanıyorum ki bu kabinler oldukça değerli, Ahşap malzemesi oldukça kaliteli görünüyor ama ben tam olarak hangi ağaç olduğunu keşfedemedim. Sizin mutlaka bilginiz vardır. Ben ayrıca filtrelerini söküp bobin değerlerini ölçmeye çalıştım aynı filtreden belki yaparım diye. Satıcı tekrar ararsa ona 850£ fiyat vereceğim.:)

Not:
Linkler Kırıldığı İçin Resimler Kaldırılmıştır.
 
Last edited by a moderator:
Kabinler gerçekten masif ağaçtan mı yapılmış? :oops: Eğer öyle ise, o hoparlörleri bence satma, artık masif ağaç olan çok az şey kaldı piyasada. Arkasındaki almanca etikete bakılırsa "dişbudak siyahı" diye bir ibare var. Dişbudak ağacı sert bir ağaçtır.

Ben de Türkiye'deki bir satıcıdan ikinci el Thiel subwoofer almak için 1500 TL ye anlaştım, yakında gidip alacağım.

Elimde Thiel'in bir çift CS2.4 ve 3 tane SCS4 den oluşan surround sistem var. Bir de bu sub gelince çok güzel 5.1 sistemim olacak :)

x684SS1AM-f.jpeg
 
Last edited by a moderator:
Aaa, Thiel hoparlörleri bilirim. Aluminyum membran ve bu sıkı membranları süren neomidyum mıknatıslar kullanır. Çok kazık hoparlörler bunlar. Eğer 1500 TL ye Thiel sub bulduysanız, hemen alın!
 
Özgür bass refleks hoparlörler çok güzel. Bir video çek de dinyeleyim bakalım :)
 
Yarın Aydın Hocam inşallah SU-V4A ile 1985 (Youtube da eski şarkılarda yasak yok) yabancı bir parça ile bir video çekip youtuba yüklerim ama EOS 1200 Mono kayıt yapıyor malesef ayrıca zaten youtube kırptıkça kırpar ne yapalım.
 
Last edited by a moderator:
Aydın Hocam video çekimlerini yaptım. farklı açılardan yapmaya çalıştım. Ama şunuda belirtmek isterim ki ben Profesyonel değilim. Amatör altı.:) Şimdi youtube ilk videoyu yükleme yapıyorum çok ağır ilerliyor sanıyorum yükleme süresi 1 saati geçecek. Merak edenler Forumdan ayrılmayın.

 
Last edited by a moderator:
Çok tatlı bir sesi var hoparlörlerin. Ben de Tuğrul'a katılıyorum (tsahin). Sakın satma bunları, yoksa aynısını almak için 5 katı para vermen gerekebilir :)
 
Aydın hocam Hi-Fi sistemlerde normal kulaklıklarla müzik dinlenebiliyor ama bu kulaklığın verdiği sesi gerçekten müthiş. Kulaklık eski olabilir ama gerçekten bu ses kalitesini verebilecek kulaklıklar üst seviyeler ve fiyatları çok uçuk.
 
Last edited by a moderator:
Hmm o kulaklığı ilk defa duyuyorum. Özelliklerini araştırınca da hakikaten çok iyi bir kulaklığa benziyor! :oops: Fiyatı da çok uçuk değil.

Ben bir süredir Sennheiser HD650 yi inceliyordum, ama şimdi bunu görünce tekrar gözden geçireceğim. Hem HD650 nin yarı fiyatı hem de özellikleri gayet iyi.

Birkaç yıldır elimde Audio Technica ATH-M50S/LE var, ama bunda bazan çok hafif, belli belirsiz çıtırtılar duyuyorum. Her zaman değil, ve hangi şartlarda oluşuyor emin değilim, ama batıyor bana :)
 
Bir Technics ekipmanın içini boşaltıp o kutuya amfi mi yaptınız? :oops:

Ön planda her düğmenin işe yarayacağının bir garantisi olmadan nasıl oldu bu abi? Yoksa yeni ön panel mi yaptırdınız?
 

Forum istatistikleri

Konular
5,789
Mesajlar
99,017
Üyeler
2,464
Son üye
s4met

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top