SONY- DAV-SB100 5+1 DVD Mp3 Media player power suplyy arızası

Değerli Aydın Hocam ve tüm Forum arkadaşlarım. Bügün bir tecrübe daha kazandım. Cihazı ayağa kaldırdığımız günden bugüne kadar kulaklıkla dinliyordum. Bugün en azında Sol , sağ ön ve woofer bağlantısı yapıp cihazın ses kalitesini bir kontrol etmek istedim. Bağlantıları yaptım ODA NE! OLAMAZ! 5 + 1 çıkışlarında hiçbir şekilde ses çıkışı yok. Kulaklık ile ses dinlenebiliyor. Bunun üzerine hemen kolları sıvayıp cihazı tekrar açtım . Onarım yaptığımız power katında çıkış voltajlarını ölçerken şemada görüleceği üzere DC 32Volt olan 1,2 ve 3 Nolu pinlerde DC 3,1Volt değer okunuyor. O yol üzerinde üstten hafif şişmiş 2200 uf 35 volt kapasitör .KApasitör ölçümü ile değerine baktım aşağıda resimde görüldüğü üzere kapasite normal. Ama şüpheli hemen değiştirdim.2200 uf 50Volt. Ve Ses geldi. 5 + 1 çıkışlarda ses var. Oleyy . Bir kondansatör alt tarafı demeyin. Vay be . Hemen voltaj kontrol .Pimlerdeki Voltajlar 31.8 Volt seviyesinde. Aydın Hocamızın bizlere öğrettiği gibi " sadece kapasitesini ölçmek yeterli değildir. ESR değerine de bakmalıyız. Kapasitesi normal görünen, ama yüksek bir ESR değerine sahip bir kondansatör, görevini yerine getiremez ve devrede ya hiç çalışmaz, yada sağlaması gerekek performansı sağlayamaz." Cihaza biraz yüklendim bakalım ısınma durumları nedir resimlerde göründüğü gibi. Ama ses çok tatlı baslar gerçekten çok güzel. DSGX farkı güzel.
Aydın hocam şu anda sorun yok ama size yinede sormak isterim şemada DC 8 Volt gösterilen yerde ben tam 8 Volt okuyamadım, 7,8 Volt .Aşağıda resimde var.Belki güçte çalışırken olabilir düşüncesindeyim.


rpdC8m.jpg

NgS064.jpg

POdIoQ.jpg

J0wItZ.jpg

f9twNw.jpg

u9niEg.jpg

kAkayo.jpg

CeGwEd.jpg

Yc9dAR.jpg

rT5sdo.jpg

8N4Lt1.jpg

ZPRPxK.jpg

75NYtO.jpg

C23TvX.jpg


Şunuda ifade etmeliyim bunu bana veren arkadaş "Ai yedek parça yap" demişti. :)
 
Eğer IC924 çok ısınıyorsa, o zaman 8V hattında bir tane daha kurumuş kapasitör olabilir. Ama eğer ısınmıyorsa, ve DVD çalma ile ilgili bir sorun da yoksa, o zaman belki de 7.8V toleranslar dahilindedir.
 
Anladım Aydın Hocam.Ben işi sağlama alayım o hatta 2200 uf 35 Volt kondansatörlerin hepsini değiştireyim. 1996 Model 22 yıllık bir cihaz. Normal şartlarda iyi bile dayanmış. Dediğiniz gibi cihaz VCD ve mp3 leri sorunsuz okurken DVD ve Orjinal DVD leri 1 dakika okumaya çalışıp önce 30 saniye sola sonra 30 saniye sağa dönüyor sonrada Cant play yazıp çıkartıyor. Ben cihaz DVD bölgesi USA olarak düşündüm ama Demekki sorun kapasitörler.Teşekkürler.
 
Evet bence de o iyi bir taktik. Kapasitörler ucuz, o cihazda bir tane kurumuş kapasite çıktığına göre, kurumaya yakın durumda bir sürü başka kapasitör de vardır :)
 
Aydın Hocam Bugün Çankaya da elektronik pasaja gittim sizin belirttiğiniz o hat üzerindeki gerekli tüm kapasitörleri temin ettim . Resimlerde görüldüğü gibi mainboarda montaj tamamlandı. 2,2 uf 50V olan iki kapasitörü kutupsuz olanlarla değiştirdim. Ama malesef bu voltajı 8 Volta çıkaramadım. Ayrıca 32 Volt olması geren voltajlarda 31,7 .Ben 450 Volt 330uf lik girişteki kondansatörden şüpheleniyorum. Dolayısı ile yukarıda önceki mesajda düzeltme yapıp ekldiğim sorun devam ediyor. Aslında sorun çok önemli değil ama yapabilirsek güzel olur. Tüm VCD ve mp3 leri cihaz sorunsuz okurken DVD ve Orjinal DVD leri 1 dakika okumaya çalışıp önce 30 saniye sola sonra 30 saniye sağa dönüyor sonrada Cant play yazıp çıkartıyor. Ben cihaz DVD bölgesi USA olarak düşündüm ama bu voltajla ilgili olabilir. Cihazın DVD - CD okuyucu kısmını söküp temizledim. Lens temiz .Sizin Önerileriniz neler.?

EIbB3T.jpg

lBvQwA.jpg

5a6OWM.jpg

so52eM.jpg

FP6t97.jpg
 
DVD dönerken voltajı tekrar ölçebilirsin. Bu noktada o beslemeye en büyük yük biniyor olacaktır. Eğer bu şartlar altında da 7.8V gösteriyorsa, o zaman o güç kaynağı ile ilgili bir sorun değildir muhtemelen, çünkü değişik yük durumlarında aynı voltaj varsa, regülasyonun da doğru yapıldığını gösteriyor. O zaman regülatör entegresi ile ilgili bir tolerans olabilir aradaki fark.
 
Ama malesef Uzaktan kumandası Yok.:(:( Dolby System ve EFFECT leri açamıyorum, radyo kanallarını hafızaya alamıyorum. Yapabildiğim sadece Bass DSGX , volume , Tuner frekans tarama ve cihazı aç kapa yapabiliyorum Aydın Hocam.

Ix99p0.jpg
 
Akıllı telefonuna bir IR remote uygulaması yüklemeyi dene istersen. IR kodlarını eğer tanıtırsan, aynen RM-SS20 gibi davranması lazım.
 
Hmm biraz arattırdım, bu RM-SS 220 nin IR kodları hiçbir yerde görünmüyor. Çok nadir bir uzaktan kumanda herhalde. Kullanılmış olarak ebay'da ve aliexpress'de var.

Zamanında IR uzaktan kumanda alıcısı yazılımı geliştirmiştim. Eğer elinde kumandanın vericisi varsa, gönderdiği IR kodlarını çözümlemek mümkün. Ama sadece kumandanın alıcısı varsa (senin DVD çalar), o zaman IR kodlarını çözümleyemiyoruz, çünkü kimse göndermiyor. Kodun ne olduğu, sadece DVD çaların işlemcisinin programında var, o programın çözümünü de yapmak mümkün değil ...
 
Evet Ebay da var , Ama PayBal Türkiye'de geçersiz. Ben Ebay dan alışveriş yapamıyorum artık visa kabul etmiyorlar.
Aliexpress de de fiyat var US $28.36 Ama bu mesaj var.
Üzgünüz, bu ürün artık mevcut değil.



Original Sony RM-SS220 AV SYSTEM 3 Remote Control (L2)
£19.99

Ben izmir'de buldum sistem komple satışa sunulmuş 160 TL. Fiyat uygun komple alınır ama ulaşılamıyor. Daha önce Mesaj yazmıştım cevap yok
jYp6rl.jpg
 
Son düzenleme:
Ebay'dekinin tipi baya kayık. Ama eğer çalışıyorsa, onun gönderdiği IR kodlar çözümlenip bir akıllı telefon uzaktan kumanda uygulamasına aktarılabilir. O zaman sistemini akıllı telefon ile kullanırsın ve çok şık olur ;)
 
Böyle MP3 çalamayan bende de ITT 5500 var.Bende linkteki Bluetooth aldım küçük bir kutuya koydum fena olmadı
(bunların daha kaliteli ses için olanlarıda vardı ama buda yeterli

https://www.aliexpress.com/item/201...853.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4dTfwwql
MP3 çalamayan ama sesi iyi olan cihazda bu :

Cihaz inanılmaz estetik. Oturma odasında süs eşyası gibi kullanılabilir. Bunu koy vitrine, gelenler evdeki 100 inç 4K televizyonu umursamaz, bununla ilgili sorular sorarlar kesin :)
 
Son düzenleme:
Ama malesef Uzaktan kumandası Yok.:(:( Dolby System ve EFFECT leri açamıyorum, radyo kanallarını hafızaya alamıyorum. Yapabildiğim sadece Bass DSGX , volume , Tuner frekans tarama ve cihazı aç kapa yapabiliyorum Aydın Hocam.

Ix99p0.jpg

Hocam selamlar, bende de aynı cihaz var ancak kumandası yok. Acaba kumanda işine bir çözüm bulabildiniz mi ?
5+1 den sadece ön sağ ve ön sol hoparlör ile subwoferdan ses alabiliyorum, kumandada bunu 5+1 e dönüştüren bir ayar olduğunu düşünüyorum. Bunu kumandasız yapmak mümkün değil sanırım ?
 
Değerli Forum arkadaşım ;cihaz gerçekten güzel ama orjinal kumandasını bulmak oldukça zor ,alternatif çözümler ilerleyen zaman içinde belki bulunabilir. Bu cihazı bende 2 + 1 , L - R -W olarak kullanabiliyorum. Resimde Orjinal kumandası RR-SS220 ve 5+1 nin açılabilmesi için işaretli tuşlar. Alternatif AV kumanda ile sadece basic Fonksiyonlarını kullanabiliyorum. Akıllı kumanda ile resimdeki AV kodlarınıda denedim Sadece basic fonksiyonlar çalışıyor.
 

Ekler

  • av.jpg
    av.jpg
    4.8 KB · Görüntüleme: 132
  • HPIM4043.JPG
    HPIM4043.JPG
    333.3 KB · Görüntüleme: 167
  • remote.jpg
    remote.jpg
    255.6 KB · Görüntüleme: 135
  • Remote-for%C2%A0-Sony-DAV-SB100-Home-Theatre-System.jpg
    Remote-for%C2%A0-Sony-DAV-SB100-Home-Theatre-System.jpg
    216.8 KB · Görüntüleme: 179
  • vfd.jpg
    vfd.jpg
    45 KB · Görüntüleme: 155

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,656
Mesajlar
97,307
Üyeler
2,438
Son üye
İbrahimSönmez

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top