SONY TCK-490 Restorasyon.

ozgurece-TA3HGU

Aktif Üye
Katılım
22 Kasım 2018
Mesajlar
291
Değerli Forum Arkadaşlarım daha önce diğer forumdaki abimizden ikinci el 400 tl ye satın almıştım. Ama İnternet üzerinde bir adet TC-K490 Deck in 100TL satıldığını görünce hemen bu cihazı da satın aldım. Cihaz Gerçekten çok temizdi. Yanlızca ön kapağı yoktu. Cihaz çok az kullanılmış önceki satın aldığım gibi değildi. Çok itinalı kullanlılmış.Cihaz mekaniği sökülüp Lastikler yenilendi. Diğer TC-K490 nın ön kapağını da buna taktım. Çünkü bu cihaz 10 üzeri 9 alır. Eskisine de kapak yapmaya çalıştım. Kapak sadece Toz ve Aksesuar olarak görüyorum. Ama tabiki Cihazın görünüşünü etkiliyor. Bunuda kolleksiyana katmış oldum. Unutmadan cihazı uzaktan kumanda ilede kullanabiliyoruz. Ve Resimler;
rmFN28.jpg

NGDAQr.jpg

e6xARC.jpg

f

K9azQn.jpg

EFCe3t.jpg

djZZo5.jpg

PvZhRO.jpg

FJI1sJ.jpg

p86cWL.jpg

Q9q16g.jpg

P0UfcG.jpg

bdXEJL.jpg

EadU89.jpg

5uluS2.jpg

y9voip.jpg

kWTmZQ.jpg

JCDyCG.jpg

0ybtp9.jpg

 
Son düzenleme:
Bu teyplerin lastikleri hala bulunabiliyor mu Özgür? Valla bende bir pikap vardı, lastiği iyice aşınmış vaziyette idi, bulunamaz diye çöpe atmıştım. Şimdi çok üzüldüm valla :confused:
 
Bir de kapağını da bulmuşsun galiba ... Bir dahakine klasik bir cihaz elime geçerse kesin atmam artık, parçaları sana sorarım :)
 
Aydın Hocam Lastik bulunabiliyor ben piyasadan baya bir toplamıştım. Siz ölçüsünü verirseniz ben bulmaya çalışırım. Cihazın Ön Kapağı Eski CD kutularından kestim baskıyıda şeffaf yapışkanlı baskı kağıdına printer ile basmaya çalıştım. Orjinal gibi olmasada en azından idare eder Aydın Hocam. Cihazlar şu an sorunsuz çalışıyorlar ama dediğiniz gibi Service manual şemalarınıda indirip bir kenarda saklamakta fayda var.
5JBpVF.jpg
 
Son düzenleme:
Üstadım bende tck 490 almayı düşünüyorum fakat bazı forumlarda tuşların çabuk bozulduğu ve play tuşuna basıldığında sarma yaptığı, sarma tuşuna basıldığında çaldığı gibi şeyler okudum siz ne dersiniz saygılar
 
Merak ettim, nostalji merakından mı alıyorsun kasetçalar? Yoksa elinde büyük bir kaset koleksiyonu var ve onları dinlemek için mi? Artık malum, CD çalar bile kalmadı, herkes MP3 oynatıcı veya bilgisayar kullanıyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,788
Mesajlar
99,012
Üyeler
2,464
Son üye
s4met

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top