TCP sunucu birden fazla istemcinin bağlanması

turkuazaga

Üye
Katılım
23 Aralık 2018
Mesajlar
58
TCP sunucunun şimdiki sürümünde, bir tek telnet istemci ile bağlanıyorum. Bu bağlantı kurulduktan sonra ve devam ederken ikinci bir telnet istemci ile bağlantı kuramıyorum. Sebebi muhtemelen sunucunun ilk bağlanan telnet istemcisinden veri bekliyor oluşu. Birden fazla istemciye yanıt verebilmek için ne yapılması gerekir? Bir ipucu verirseniz konu üzerinde kendim araştırmaya devam edeceğim.
 
Bunu iki şekilde yapabilirsin:

1) dinleme soketine her yeni client bağlandığında yeni bir thread oluşturursun ve o thread'in client soketi ile ilgilenmesini sağlayabilirsin.

2) dinleme soketine her yeni client bağlandığında, sunucuyu "fork" edip bu client ile ilgilenen ayrı bir process oluşturursun. Fork, yeni başlayan birisi için bir acayip ve anlaşılması zor gelebilir, bunu pek önermem.

3) Tamamen asenkron bir sunucu tasarımı kullanırsın ve select fonksiyonu ile hem dinleme soketini hem de client soketlerini servis edebilirsin. Yüksek performanslı TCP sunucuları (mesela binlerce client servis etmek durumda olan apache web sunucusu) bu sistemi kullanır. Ama bu biraz daha ileri düzey bir kullanım. İlk seçenek ile başlayıp önce onu çalışır hale getirmek daha uygun olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,653
Mesajlar
97,279
Üyeler
2,438
Son üye
İbrahimSönmez

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top