Televizyonu güneş panelleri ile çalıştırma

tsahin

Aktif Üye
Katılım
13 Ekim 2018
Mesajlar
148
24 volt ile çalışan bir televizyon var. 120W gibi güç gerektiriyor. Bunu 80W lık güneş panelleri ile çalıştırayım diyorum ama, paralel bağlayarak olmaz herhalde. Bu bağlantıyı nasıl yapmalı?
 
Son düzenleme:
Eğer iyi itibara sahip bir firmanın iki eşit solar panelini paralel bağlarsanız, bir sorun çıkmaz ve iki kat'a çok yakın güç elde edersiniz. Ama gene de ufak voltaj farklarından dolayı panellerden birine geri akım akmasını engellemek için diyotlar üzerinden paralel bağlantı yapabilirsiniz. Aşağıdaki gibi:

connecting-solar-panels-in-parallel.jpg


Ama eğer paneller arasında 0.5V dan fazla voltaj farkı var ise, o zaman iki kat güç elde edemezsiniz. Yüksek voltaj veren panelden düşük voltajlıya geri akacak akımdan dolayı büyük güç kaybı meydana gelebilir.
 
Son düzenleme:
Televizyonu direk solar panele bağlamak sağlıklı olmaz. Güneş paneline uygun bir solar regulator ve seri bağlamak üzere amperajları aynı 2 akü almanız daha doğru olur. TV nizi 24 v akü grubuna bağlayarak çalıştırabilirsiniz.
 
Aslında televizyonu sadece güneşin olduğu gündüz saatlerinde çalıştırma niyetindeydim. Ama akü ile gece de çalıştırabilme imkanı olacak.

Solar regülatör dediğiniz şeyin amacı, güneş durumuna göre değişen çıkış voltajını belli bir değerde sabitlemek midir? Yoksa bir çeşit günel paneli beslemeli şarj cihazı mı?
 
Güneş paneli ile akü arasına konulan akü şarz olduğunda şarzı kesen cihaz.
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,788
Mesajlar
99,005
Üyeler
2,464
Son üye
s4met

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top