Tübitak 2204-A Deneyimim

aren01

Üye
Katılım
27 Kasım 2023
Mesajlar
74
Selamlar 2024 4-6 mart arasında olan tübitak kayseri bölgesin fuarına projem seçildi. fuar atmosferi insanlarla tartışmak bilgili insanlarla sohbet etmek çok zevkliydi projem hakkında detay vermem gerekirse projemin adı "ŞİŞEN BİZDE ÖDÜL SENDE" projemin amacı öğrencileri geri dönüşüme maliyeti düşük bir şekilde teşvik etmek sisteme öğrenci çok fazla pet şişe atarsa bonus puanlar veriyor çalışma mantığı sisteme öğrenci numarası girildikten sonra cihaza pet şişe atılıyor arka kısımdaki sensörler bunun bir pet şişe olup olmadığını yüksek oranda anlıyor sensörler kızılötesi sensörler(mavi ve siyah ledi sensör bunların birini kesip aşağı koydum) bu sayede şefaflığını analog olarak anlayabiliyorum. sadece şefaflık ile değil aynı zamanda düşen nesnenin ağırlığınıda ölçerek bu sensör verileri ile pet şişe yada pet şişe değil diyebiliyor bilgisayar programını C# ile yaptım arduinoya seriport üzerinden bağlanıp pet şişe olup olmadığının verisini bekliyor eklerde proje hakkında video ekledim direk standın boş fotoğrafını bulamadım o yüzden benim olduğum bir fotoğrafı ekledim fuarın sonucuna gelirsek aksaray valisi çıkıp teknofest şarkısı ile beraber roketler yapıldımı gibi garip şeyler söyledi çok garip konuştu ve malesef derece yapamadım kayseri bölgesi teknoloji tasarımdan yalnış hatırlamıyorsam ayı kovucu sistem seçildi adamlar ağaca pır sensör takıp düt düt ses çıkartıyor juri ayrı bi salaktı adam bana bilgisayarda çalışan programı arduino üzerindenmi çalıştırıyosun dedi :D adama diyorum bunun 20mhz işlemcisi var nasıl açsın bilgisayar var sistemde o çalıştırıyor programı diyorum anlamıyor
 

Ekler

  • aa.mp4
    4.7 MB
  • 1710541285222.png
    1710541285222.png
    652.3 KB · Görüntüleme: 48
Tebrikler. Ben çok beğendim. Benim yaptığım kumbarada da benzer bir sistem vardı. Servo ile madeni para tanımlıyordum.
Sen daha bunu geliştirirsin.
 
Bence pet şişeyi nasıl tanımladığını daha iyi açıklamalısın.

Birde kurgu olarak, genişletmek yararlı olabilir. Mesela öğrenci bu sisteme pet şişeyi attığında, sistem insanlığa ne fayda sağlıyor? Hanig sorunu çözüyor? vb. Öğrencinin alacağı puan insanlığı (dünyayı) pek ilgilendiren bir kurgu değil.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,922
Mesajlar
101,101
Üyeler
2,504
Son üye
yaxe22

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
Back
Top