Unit UT 612 EL Tipi LCR Multimetre

ozgurece-TA3HGU

Aktif Üye
Katılım
22 Kasım 2018
Mesajlar
291
Aydın Hocam Cihaz geldi ben hala nasıl ölçüldüğünü keşfedemedim. :oops:
EzKGvl.jpg

kCIg06.jpg
 
Tamam buldum Cp konumunu seçiyoruz ama oradaki sayılar değerler neyi ifade ediyor. ?
4700 uf 50volt 2,6p - 0,034 nedir hocam ?

eBN0TD.jpg

3O7pog.jpg
 
Aletin otomatik olarak ölçümü yapması lazım Özgür. Kademeye falan gerek olmaması lazım. O büyük elektrolitiği çıkar ve önce 100nF tak ve ölç. Hiçbir kademe falan seçme.
 
Cihazda dört tane terminal var. Her kademe için farklı terminale mi takıyoruz kondansatörü?
 
O dört terminal aslında bir kelvin probu oluşturmaktadır ve bu cihazların çok hassas bir şekilde direnç, kondansatör, bobin ölçmesinin de tek yolu budur. Dıştaki terminaller (+ ve -), ölçülecek komponent'ten akım geçirir. İçteki terminaller (Guard) ise komponent üzerindeki gerilimi ölçer.
 
Sayın @ozgurece cihazı kaça satın aldınız? Herhangi bir aksesuvar almak gerekiyor mu? Örneğin cihaza kondansatörleri kıstırmak için taktığınız bir konnektör var, o paketin içinden mi çıktı ayrı olarak mı aldınız?
 
Özgür ne oldu ölçüm ile ilgili sorun giderildi mi? Bir 10 mF kapasite ölç bakalım ne kadar zamanda ölçüyor :)
 
Resimde şimdi gördüm konnektör paketin içinde var herhalde :rolleyes: Asenkron motorların yol verme kondansatörlerini ölçmek için bana da böyle bir alet gerekecek gibi duruyor.

Bu kondansatörler birkaç mikrofarat ama voltaj değerleri çok yüksek. Bu cihazda kondansatörün üzeirnde yazan anma voltaj değerini sağladığı test edilebiliyor mu?
 
Kapasitörün izolasyon ölçümünü dolaylı olarak yapabilirsin Tuğrul. Yüksek voltaj verme durumu yok bu cihazların, ama çok yüksek direnç ölçme özelliği var. Mesela bendeki LCR metre, 200 MΩ'a kadar direnç ölçebiliyor. Bunda da muhtemelen bu seviyelerde direnç ölçülebiliyordur. İzolasyonu zarar görmüş olan bir kapasitörün izolasyon direnci epey düşecektir, buradan o tip bir arıza yakalanabilir. Mesela sağlam birkaç kapasitörü ölçüp bir referans değer elde edilir. Sonra da bu referansa göre şüpheli kapasitör ölçülürse bir izolasyon sorunu ortaya çıkarılabilir diye düşünüyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,656
Mesajlar
97,301
Üyeler
2,438
Son üye
İbrahimSönmez

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top