Uydu cihazı 4digit 7segment display değişim sorunu

ozgurece-TA3HGU

Aktif Üye
Katılım
22 Kasım 2018
Mesajlar
291
Değerli Aydın Hocam , geçen yıl elimde bulunan bu uydu alıcısının ön paneldeki yeşil display rengini mavi olarak değiştirmek için Elektronik projeler forumda ismini vermek istemiyorum malesef o abimizin istemeyerek yanlış anlaması olabilir bu aşağıdaki 4digit-7segment-display-blue olanı sipariş verdim. Forumdaki abimiz internet üzerinde araştırıp bana link verdi bende mutlaka doğru parça olarak düşünüp sipariş vermiştim. 2 Adet 7,95$ . Fiyatı çok ucuz değildi ama gelgelelim uzun bir bekleyişten sonra İngiltere den gelen siprişimde anlaşıldıkı katot yönü farklıymış Forumdaki beni yönlendiren abimiz bana bu olmaz dedi. Yaparım ama çok uğraşmak gerek falan birşeyler söyledi.(Abimiz bana söylediği)Ama ben olabileceğini düşünüyorum. Bir soketle bu displayi doğru olarak sokete konumlandırıp o şekilde boarda soketli olarak taksak.+ llar - ye veya tersi. Board da soket lehimledim ben . Sizin benim anlatmak istediğimi anlayacağınıza eminim. Resimler burada. 4 adet Display elimde mevcut. 2 Adet sipariş 40 gün gelmeyince firmayı bilgilendirdim o tekrar 2 adet daha gönderdi. Aşağıdaki resimlerde uydu alıcısının orjinal display yeşil + 3 volt ile test ve sipariş ile gelen mavi display ler. :-[












 
Resimlerin hiçbirisi görülmüyor ...
 
nXnySn.jpg

3xEJd0.jpg

h5hAnn.jpg

8TLbVn.jpg

yRAMA8.jpg

WoSt4T.jpg

5pgCJo.jpg

X2x6vi.jpg

qwYEn0.jpg

uHkRaY.jpg

jyj4jJ.jpg

NxAEnw.jpg

mLc10p.jpg


bu arada şimdi yeni yazılım gelmiş .

sP2j00.jpg
 
Yani ortak anod olması gerekirken ortak katot olan 7 segment display almışsın. Bunu bir soketli devre ile düzeltebilirsin. Tek gereken, displayin her segmentinin direkt olarak değil de bir transistör üzerinden sürmek. Mesela ortak katot olacaktı, ama ortak anot aldın diyelim:

Bu durumda her segmenti bir NPN transistör ile sürebilirsin (seri direnç de unutma). Transistörün bazına lojik 1 geldiğinde segment yanacak, 0 geldiğinde sönecektir.
 
Değerli Aydın hocam benim o kadar bilgim olsa keşke ama siz küçük bir örnek paylaşırsanız örneğin digit 16 ayaklı siz 1 ayak bağlantısı için görsel olarak örnek verirseniz ben aynı şekilde 16 ayak için plakete lehimler yapmaya çalışırım. Elimde transistör ve direnç var. Bunlar bu uygulama için olur mu ? Yardımınızı bekliyorum!.

lbKERy.jpg

bSYtEY.jpg

XkJmU0.jpg
 
Eğer elindeki display ortak anot ise, onu aslında bütün anotları birbirine bağlanmış, katotları ise ayrı ayrı bir sürü LED gibi düşünebilirsin.

Ortak katot gerektiren bir yerde ortak anotlu bir display kullanmak istiyorsan. Ortak anodu Vcc'ye bağlıyorsun. Her bir katot ucuna da transistör bağlıyorusun ve bu transistörlerin baz'larını da asıl devreye giriyorsun.

Detaylarını senin araştırman lazım, çünkü amaç birşeyler öğrenmek ise, ipuçları bunlar, asıl işi yapmak sana kalıyor :)
 
Aydın Hocam ben yapamam o kadar üst seviye bilgim yok malesef. Şu 7 segment displayin mavisi satılsa hemen onu sipariş verip takardım ama malesef yok.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,659
Mesajlar
97,340
Üyeler
2,438
Son üye
İbrahimSönmez

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top