VFD Display ekran kontras sorunu..

ozgurece-TA3HGU

Aktif Üye
Katılım
22 Kasım 2018
Mesajlar
291
Aydın Hocam Kondansatörleri değiştirdim montaj yaptım. Bakın VFD ekran ilk geldiğinde o kadar parlaktı ki (02.2014 ) Şimdi karanlıkta zar zor görünüyor. Flaşla fotoda olduğu gibi zayıf ,zor görünüyor. Ama Flaş kapalı olarak resimdekiler gibi aslında fotomakine daha ışıklı gibi gösteriyor.
I8CSha.jpg

bKVRQk.jpg

49cpdF.jpg

pKn8lW.jpg

JT231e.jpg

9feAQZ.jpg

Gj9kIB.jpg

Lq2baE.jpg

mBXW6z.jpg

TtA8wB.jpg
 
Hakikaten o kadar sönük olmaması lazım. Sistemin servis manual'ı var mı elinde? Şemadan takip etmeye çalışalım.

Veya gönder PSU'lardan birini bana, ben de burada bakayım :)
 
Harika, güzel bir Fikir Aydın Hocam PSU değil cihazı komple gönderebilirim. Daha önce bu konuda VFD ekran parlaklığı konusunda uydu forumlarda çok müşteri şikayetleri oldu. Merkez Fabrika, veTeknik Servis Sultanbeyli - İstanbul 'da. tBu soruna tek çözüm VFD display değişimi önerildi ama değişim sonrası yaklaşık 1 sene içinde aynı şikayetler devam etti o nedenle Üretici firma 4 digit Display e geçti. VFD Display lerin kalitesiz olduğu bu nedenle sorunun meydana geldiği gibi şikayetler yapıldı. Ben merkez teknik servisi arayıp sormuştum bana dediler ki "sen yapamazsın VFD display değişimi gerekli." O zaman bu değişimi ücretsiz yapıyorlardı. Cihazların mainboard ve parçalarını kore de üretilip merkez Fabrika Sultanbeyli'de montaj yapıyorlarmış. Hatta o zaman yazılımcılar koreden çok sık İstanbul'a geliyor bu Cihaz için düzeltme yazılımlar veriliyordu. Size arızayı daha detaylı anlatmaya çalışayım. VFD display üzerinde simgeler var mesela sistem çalışırken devamlı aktif olarak sinyal seviyesini gösterir. Resimlerde bakarsanız kırmızı renk TV yazan yeri sağında. Mesela TV yazısıda genelde aktif olarak gösterilenlerden. Radyo konumuna geçinçe RADYO yazısı mükemmel parlaklıkta veya kayıt yaparken Record simgesi. Demek istediğim Fazla kullanılmayan simgeler çok canlı parlak ama devamlı aktif gösterilen simgeler çok silik. Aşağıda örnek foto çekim. RADYO yazısı Radyo bölümüne girince internet veya uydudan radyo dinlemek için. Cihazın şeması malesef yok.:(
t59MXB.jpg
 
Son düzenleme:
Anlattığına göre sorun VFD'nin üretim kalitesi ile ilgili duruyor. Değiştirilince 1 sene düzgün, sonra bozuk ise bunun başka açıklaması yok. Yani 26V un 21V'a düşmüş olması bu soruna sebep olmuyor o zaman. Hatta muhtemelen 21V olması gereken voltaj.

Bu VFD'lerde üretim kalitesi çok önemli, Eğer yeterince vakum elde edilemiyorsa, bir süre sonra segmentler oksitlenecek ve oksit kaplaması o segmentin görünürlüğünü etkileyecektir. Buna karşı yapılacak hiçbirşey yok. Başka firmanın VFD'sini de takamazsın, bu cihaza özel geliştirilmiş bir VFD bu ...
 
Ama eğer bu işte çok para var ise, o zaman şöyle birşey yapılabilir: Oradaki VFD yerine bir OLED ekran ve bunu süren bir işlemci konur. Sonra da ekrana gelen bilgilerin çözümü yapılıp aynı şeylerin ekranda görünmesi sağlanabilir.

VFD kadar estetik görümyecektir, ama aynı bilgiler yer alacaktır.
 
Aydın Hocam bu cihazın Farklı modellerini piyasaya sürdüler ama çoğunluğun tercihi VFD li olandı. Sorunlar nedeniyle VFD li displayleri terk edip Led 7 segment e geçtiler. Sizin Öneriniz yüksek maliyetli olabilir. Her ne kadar şu anda bu VFD li modeli kullanan binlerce kişi olsa bile kullanıcılar masraf yapmak istemez. Bu uydu alıcıları HD. Artık 4K uydu alıcıları piyasada. Diğer 7 segment Led display lerde Benim :) gibi birkaç kişi çıkar yeşil renkli led yerine mavi renk led isteyebilir. Ama tabiki yinede bilemem belki dediğiniz gibi VFD değişimlerinde bir kar marjı olabilir. Diğer 7 segment ledli display olan da bu aşağıdaki gibi. Sadece kanal no görünüyor. Standby kapatıncada saat modu.
pNh8xd.jpg

On93t3.jpg
 
Son düzenleme:
Bir iyileştirme mi yaptın Özgür? Parlaklık bir artmış gibi geldi bana :)
 
Daha önceki yaptığım değişiklik Aydın Hocam Power suply deki 1000 uf 16 volt u 1000 uf 35 volt 2200 uf 25 volt u 2200uf 50volt olarak değiştirdim. Foto makineden o şekilde sanki daha canlı bir görüntü gibi çıkıyor üstelik EOS 1200 ile çektim bu resimleri en alttaki resime yakın bir parlaklık sayılır. Siz bu arızayı çok iyi tanımladınız. "Eğer yeterince vakum elde edilemiyorsa, bir süre sonra segmentler oksitlenecek ve oksit kaplaması o segmentin görünürlüğünü etkileyecektir. " VFD Ucuza imal edilsin ürün fiyatı düşük olsun diye malzeme kalitesinden feragat ettiler. Tabiki sonuç böyle oldu.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,788
Mesajlar
99,008
Üyeler
2,464
Son üye
s4met

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top