Yapay Sinir Ağları ile Obje Sınıflandırma

naschibo

Üye
Katılım
5 Mart 2019
Mesajlar
73
Merhabalar,

Ilgilenenler icin sinir aglari kullanarak (pnn probabilistic neural network) lisans tezi calismam asagidadir.


tezin tamami icin:


Teknoloji o günden bugüne cok degisti. MATLAB kullanarak kare, ücgen, dikdörtgen ve daire siniflandirmasi yapan bir kod var. Umarim yardimci olur.

saygilar
 
Son düzenleme:
Fourier analizin bu şekilde pattern matching amaçlı kullanılması beni gerçekten şaşırttı. Ama neticede periyodik bir fonksiyon varsa elimizde, bu dalga şeklini tanımlayan bir fourier dönüşümü de mutlaka vardır.
 
evet haklisiniz. Periyodik sinyaller icin Fourier analizi kullaniliyor.
Fourier analizinin kullanilmasinin sebebi kisaca söyle:
6 DOF (degrees of freedom) ekleme sahip Robot kolu ayni zamanda cisimleri kavramaya calisiyor. Önce cisim ile arasindaki mesafeyi belirliyor ve daha sonra da cismi kac kere sardigini hesapliyor. Sarma islemini yaptigi anda cismi de kategorize etmis oluyor.
 
Ben de üniversite tezi olarak, stereo kamera ile objelerin koordinatlarının belirlenmesi ile ilgili bir çalışma yapmıştım. O zamanlar, kamera çözünürlükleri oldukça düşüktü ve koordinat hassasiyeti çok iyi değildi, ama şimdiki çok yüksek çözünürlüklü kameralar ile artık çok daha iyi sonuç alınır.

İki tane tam olarak paralel kamera ile cismin görüntüleri alınıyor. Sonra Sobel algoritması ile cismin kenarları ortaya çıkarılıyor. Buradan da İki kameranın aldığı görüntünün birbirine göre kaç piksel kaymış olduğu belirleniyor. Buradan Z koordinatı hesaplanıyor, ardından da X ve Y koordinatları. Ama şu anda muhtemelen daha iyi algoritmalar ortaya çıkmıştır. Bu hesapların yapılması ciddi matris hesaplamaları gerektiriyordu.
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,653
Mesajlar
97,271
Üyeler
2,438
Son üye
İbrahimSönmez

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top