Rigol DM3068 ağ bağlantısı sorunu

taydin

Timur Aydın
Staff member
Katılım
24 Şubat 2018
Mesajlar
21,557
Bugün benim DM3068'in bu saçma sapan davranışları ile ilgili biraz daha ipucu toplamak için biraz daha uğraştım. Ayarları değiştirdikten sonra tüm tuş takımının kilitlenmesine odaklandım. Problem meydana geldiğinde sadece tuşlar çalışmamakla kalmıyor, cihaz komple donuyor. Ekranda en son ölçüm kalıyor ve yeni ölçüm yapmıyor.

DM3068'i ben evdeki ağa bağlı tutuyorum, böylece gerektiğinde SCPI ile uzaktan kontrol etmek mümkün oluyor. Acaba bu ağ ile ilgili mi diye düşünerek ağ kablosunu çıkardım. Ve gerçekten de, bu durumda donmuyor. Ağ ayarlarına girdim ve DHCP modundan çıkarıp manuel bir IP ataması yaptım. Gene donmuyor. Yani sorun DHCP modu ile ilgili. Ya bunun firmware'indeki DHCP desteği sorunlu, yada benim lokal ağ ile ilgili bir sorun var. Ama aynı ağa bağlı başka cihazlarda DHCP sorunu yaşamadığımı gözönüne alınca, benim düşüncem bunun firmware'inde bir bug olduğu.

Zaten changelog sayfasına bakınca, bundan bir önceki sürümde bakınca görülüyor ki, LAN ile ilgili birşeyleri "düzeltmişler" :katil2: Gerçekten de dümdüz yapmışlar, DHCP çoğu zaman doğru çalışmıyor.
1603138824439.png


Yani benim düşündüğüm gibi bu cihazın 1.10.0 firmware sürümünde DHCP sorunlu ise (çok yüksek ihtimal), o zaman bu cihazı ağ üzerinde kullanmak için manuel IP yapılandırmak ve diğer modları (DHCP ve AutoIP) kapatmak lazım.
 
Bir de şu dikkatimi çekti: Ağ kablosu bağlı iken ve cihaz varsayılan DCV kademesinde iken, cihaz boşta birkaç milivolta varan seviyede ve son derece değişken gürültü ölçüyor. Şimdi ağ kablosu takılı değil iken, boşta ölçülen gürültü miktarı 400 µV mertebesinde ve değişkenlik çok daha az. Yani çok hassas ve düşük seviyeli ölçümler yaparken bunu da hesaba katmak lazım.
 
Timur helal valla cihazların hakkını vererek kullanıyorsun. Bense en basit şekliyle neye ihtiyacım varsa o şekilde kullanıyorum.:)
Bende de birkaç tane LXI standartına uygun ethernet interface içeren Rigol cihaz var. Ama şimdiye kadar bunları birbirine bağlamak için hiç uğraşmadım. Bu SCPI dediğin LXI ile alakalı bir şey mi?
 
LXI ile ilgili bir konu açmıştım:


SCPI ise, cihazların desteklediği komut setidir. Eğer çok sayıda ölçümü belli bir sırada ve hızlıca yapman gerekiyorsa, kesinlikle kullanılması gereken bir şey. Ben elimdeki Rigol güç kaynaklarının otomatik kalibrasyonu için kullandım ve çok iyi sonuç aldım.


 
  • Beğen
Reactions: umk

Forum istatistikleri

Konular
5,659
Mesajlar
97,338
Üyeler
2,438
Son üye
İbrahimSönmez

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top