Video çekimi için SoftBox nasıl yapılır?

Gokrtl

Gökhan Kartal (TeknoDay)
Staff member
Katılım
27 Şubat 2019
Mesajlar
11,180
Ablam youtube için video çekiyor. Benden kendisine aydınlatma yapmamı istedi. Bende hem kendime hem ona yapayım diye düşünüyorum ama konu hakkında bilgim yok.
Ev içinde masa üzerini aydınlatacak bir sistem nasıl olmalı? Kaç watt led gerekir? Bu ledler nasıl özellikte olmalı. Siz olsanız nasıl bir yol izlerdiniz?
Örnek gösterebileceğiniz bir proje var mı?

Nette şöyle bir video buldum ama işe yarar mı?
Aydınlatmalar çok büyük gibi geldi bana.

 
İyi aydınlatma için maksimum ışık saçılımı lazım. Yani ya ışık aynı anda birçok yönden gelecek, veya tek kaynaktan gelen ışık özel saçıcı (light diffuser) ile saçılacak. Ben 60 cm x 60 cm lik iki tane tavan led paneli kullanıyorum ve çok iyi aydınlatma elde ediyorum.

1606393509376.png


1606393538073.png
 
Light diffuser dediğin öndeki beyaz kısım sanırım. Onu kendi imkanlarımızla yapabilir miyiz? Çünkü nette fotoğraf makinesi üstüne takılan küçücük flash için 67tl ye satıyorlar. Benim istediğim ebatta alırsam batarım. Mesela video da kumaş gibi birşey kullanmış.
 
Valla ben de işin uzmanı değilim. Fotoğrafçılar çok kullanıyor. Mesela aşağıda adam kumaştan yapmış. Ama önemli olan arkadaki ışığın çok kuvvetli olması. Olmayan ışığı nasıl saçacak kumaş :D

1606394841526.png
 
Valla ben de işin uzmanı değilim. Fotoğrafçılar çok kullanıyor. Mesela aşağıda adam kumaştan yapmış. Ama önemli olan arkadaki ışığın çok kuvvetli olması. Olmayan ışığı nasıl saçacak kumaş :D

6225 eklentisine bak
Şu diğer konudaki ledler 5'erli satılıyor onlardan alıp 4 tanesini 20w olarak kullanabilirim. Biraz kurcalayayım bakalım bir yere varabilecek miyim?
 
Ben senin yerinde olsam sahibinden de filan satılan büyük ekran ekranı kırık LCD ekranları kovalarım. Bunların kırık olan ön panelini söküp ara katmanları bıraktığında ışık dağılımı harika oluyor. Kardeşimin mimari çizimleri için alttan aydınlatmalı masa yapmıştım. Işık şiddetini filan da ayarladığımız harika bir masa olmuştu. Okul bitince kenara kaldırdı sanırım. Ben o TV'yi ekranı kırık diye bit pazarından 20-30 TL gibi bir fiyata almıştım. @taydin 'ın lambaları ile aynı hatta daha büyük ve kaliteli olur. Bana da DIY Perks Youtube kanalı ilham vermişti.


Şunu da yapabilirsin, doğrudan video çekimi için yapmış:

 
Ya da bunu deneyebilirsin, hangisine erişimin daha mümkün olursa artık...

 
Eski zamanlarda kaldı o işler. Şimdi tv'nin ekran kırıldımı değişim için fiyat alıyorlar. Misal 1000tl istediler diyelim. Adam yaptırmıyor 500tl ye ekranı kırık tv yi satıyor.

Yinede videoları izleyip fikir edinicem tabiki.

Birde pleksileri düşündüm. 2mm buzlu veya beyaz pleksi ışığı yansıtır mı acaba?
 

Forum istatistikleri

Konular
5,659
Mesajlar
97,353
Üyeler
2,438
Son üye
İbrahimSönmez

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top