Aslında sıfırdan okuyana birçok şey katacaktır fakat birçok kişinin eminim vakitten çok hazırı hemen alma niyetin olduğunu düşünürsek.
30V yapmak isteyenlere tavsiye olarak:
36v gayet yeterli olacağını düşündüğüm yöntemleri yazıyorum.
26Vac yi doğrulttuktan sonra kaç Amperlik tasarım yaptıysanız o kadar bi sigorta atın.(Şebeke gerilimindeki değişim short period ve engtegre üstüne SST(surge step stress) kaldırabilecektir.)
LM317 - LM337 çiftleri ile negatif ve pozitif gerilimleri elde ettikten sonra bir referans(GND) belirleyin.
İki adet opamp ile çalışmak isterseniz (U1) olmadan. Sadece potansiyometrenin +,w,- bacaklarından + olanın arasındaki direnci artırmak gerek.
İki adet opamp ile çalışılacaksa referans voltajını TL431 , ADR512W gibi entegreler ile sağlamak gerekli. Çünkü Opamp'ın hassasiyeti kadar güçlü bir IC olması gerek.
3 Adet opamp kullanmak istenirse ki bu konuda asıl amaç devre değişmeden(3 opamplı) halde kullanıcıya ürün getirmek ise, yukarıdaki şematikten farklı olarak r14 direncini artırırdım.Fakat herhangibir ters gerilim veya dışarıdan bağlanan şarj devresinin bu güç kaynağını şarj etmesi demek , D10 - R15 - BC547 nin üzerinden akım akıtabileceğini varsayarsak ben olsam r15 direncinin gücünü artırabilirdim.
33.5 Zener yok fakat yapma imkanımız var diye düşünüyorum.