0-30V. 10A Güç kaynağı

posta

Kıdemli Üye
Katılım
23 Kasım 2020
Mesajlar
1,076
Devre 0-30 V dc gerilim ayarlı, kısa devre korumalı, yapımı kolay, kullanımı kolay devredir.
Adnan Coşkun Hocaya ait devredir.
Piyasada da ticari ürün olarakta satılmaktadır.
Ticari.jpg

devre.jpg

Yıllar önce bu devreden yapmıştım. Montajı ve kullanımı kolay, yeni başlayanlar için ideal güç kaynağıdır.
Devreyi yapıp kullanacaklara, başarılar dilerim.
Dosyalar ektedir.
 

Ekler

  • 0-30 volt elek. sigorta.PDF
    696.4 KB · Görüntüleme: 303
  • 0-30 volt elek. sigorta.pdsprj
    13.6 KB · Görüntüleme: 238
  • Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    119.3 KB · Görüntüleme: 272
Son düzenleme:
Hep adı geliyor Adnan abinin. Bir de kendi uğrasa keşke :)
 
Elektronikprojeler.com da buraya da davet edelim, ...
Ben 1-2 kez alenen davet etmesem de yardım istediğim bir konunun linkini verdim. Ona bile gelip baktımı bilmiyorum. Ama whatsapptan ne zaman yazsam cevap veriyor.
 
Telefondan bakıyorum çok anlayamadım bunda akım ayarı var mı?
 
Yanlış anlamayın ama ne doğru düzgün koruma var, ne doğru düzgün referans kaynağı. 10A'lik yol ise hiç değil. Kısa devre koruması da yok.

İnternette her gördüğünüz sakallıyı dedeniz sanmayın derim...
Kusura bakma ben Adnan abiyi tanırım. Bilgi birikimine de güvenirim. Sen ben dünyada yokken o bu işlerin içindeydi. Geçen de Timur abinin dediği gibi oturup da Rohde Schwarz yapmaya kalkmıyor herkes. Kim bilir hangi tarihte yaptı, o zaman ki bilgi birikimi ne kadar dı? Yapmasında ki amaç neydi? Hiç birini bilmeden ön yargılı olamayız. Tanımadığınız her sakallıya dede olamaz imajı yapıştırmayın derim.
 
Biz Türkler'de bir sıkıntı var. Kişiyi tanıyor olabilirsiniz, dünyanın en iyi kişisi olabilir. Bu ayrıdır.
Teknik anlam ise apayrıdır.

Bir adamın kişilik olarak çok iyi olması, teknik anlamda da iyi olacağını göstermez. Tam tersi de geçerlidir.
Kişiyi tanıyorum, iyilik konusunda kiminle yarışır bilmiyorum. Teknik anlamda da tanırım ayrıca. Evet ben bu elektonik işini iyi bilmiyor olabilirim ama kimin ne kadar bilgiye sahip olduğunu göremeyecek kadar da beyinsiz değilim.

Ben bu kişiyi tanımıyorum, kişilik haklarına da hakaret ettiğimi düşünmüyorum. Zaten buradaki kimsenin kişiliği vs. beni de kimseyi de ilgilendirmez.
"Her sakallıyı dedeniz sanmayın" sözü beni rahatsız etti. Siz devre için söylediniz ben kişi için algıladım. Yanlış anlama olabilir ona eyvallah.

Teknik anlama gelecek olursak; uyarı ya da eleştiride bulunamayacak mıyım? Kendisi peygamber midir her söylediği yaptığı doğru olsun?
Kişiyi tanımak kaydıyla istediğiniz anlamda istediğiniz kişiyi eleştirebilirsiniz. Bunda bir sıkıntı yok. Ama kurduğunuz cümleler rahatsız edici olmamalı. Peygamberi filan karıştırmaya gerek yok. Teknik bir forum da teknik anlamda konuşuyoruz.

Yapmayın bunu genç arkadaşlar. Bu şekilde ilerleyemeyiz.
Sizin yaş kaçtı acaba? Ben yaşlı değilim ama artık genç te sayılmam. Sizin yaşınızı da kendi web sitenizde "Hakkımda" kısmında dahil göremedim. Kim yaşlı kim genç bilelim ki saygı-sevgi çerçevesinde hatamız olmasın.

Şunu anlamalıyız, internete yazdığımız her şey tarihe bir not gibi. Yarın bu yazının üzerinden seneler geçip unutulduğunda, başka birisi araştırma yaparken buraya geldiğinde, eğer hiç bir uyarı yazmaz isek, o kişi belki de hiç çalışmayacak bir devre için çok uğraş gösterecek. Belki de bu yazı özelinde o adam için akım kontrolü çok önemli olacak. Yazık günah değil mi o kişinin uğraşı için.
Bu konuda size katılıyorum. Ama tanımadığınız bir kişinin devresi hakkında yorum yapıyorsanız işe yaramaz bir devre olsa bile daha kibar bir dil kullanmanızı tavsiye ederim. Sizin yazınız "o yok, bu yok, şurası ne biçim olmuş" gibi bir çağrışım uyandırıyor bende. Yani bana biraz sert geliyor.
Belki devrenin sahibini tanımıyor olsam ses çıkarmazdım ama tanıyor olmak başka bir duygu uyandırıyor insanda. Ben bile şuan tanımadığım kişilere karşı normalde nasıl davrandığımı düşünmeye başladım. İnşallah kimseyi kırmamışımdır.

Dediklerimde teknik anlamda bir eleştiriniz varsa yapın. Yoksa avukatçılık oynacaksak hiç yazışmayalım.
Sizinle teknik anlamda yarışacak seviyede değilim. Sadece sevdiğim kişilere laf söyletmem. Bu sizin gözünüzde avukatçılık oynamaksa kralını oynarım. Gerçi siz atasözünü kişisel değil devre için söylemişsiniz. Burada yanlış anlama var. Bu durumda zaten devrenin avukatlığı da yapılmaz, bende herhangi bir devre için bilmişlik taslayacak seviyede biri değilim.
 
Arkadaşlar şahıslara anlam yükleyip, sonuçları görmezden gelmenin bir anlamı yok. Madem devre ticari olarak da satılıyormuş, beğenen alır kullanır...

Yaş yarıştıracak ya da Rohde Schwarz'ın alt kümseymişiz gibi düşünen dar zihinlere sıkışmayalım. Bizler çok daha iyisini yapabiliriz!
 
Arkadaşlar şahıslara anlam yükleyip, sonuçları görmezden gelmenin bir anlamı yok. Madem devre ticari olarak da satılıyormuş, beğenen alır kullanır...

Yaş yarıştıracak ya da Rohde Schwarz'ın alt kümseymişiz gibi düşünen dar zihinlere sıkışmayalım. Bizler çok daha iyisini yapabiliriz!
Atasözü şahıs için söylenmiş olsaydı hakaret sayılırdı. Ben de bu durumda sessiz kalamazdım. Ama yanlış anlaşılma olmuş. Olabilir böyle şeyler.
Sonuçta yine biraz sert olsa da konuşarak çözdüğümüzü düşünüyorum.
Burada gerçekten kafa kafaya verince çok güzel işler ortaya koyacak insanlar var. Ben bir şeyler yapılmasını da isterim ama teknik konuda çok fazla ve verimli sohbet etmemize karşı ortaya çıkardığımız pek bir şey yok. Ben bir şeyler yapmaya çalışıyorum ama teknik bilgi yetersizliğinden sıkıştığım yerde tıkanıyorum. BKZ: XR2206 Fonksiyon Jeneratörü.
 
Burada gerçekten kafa kafaya verince çok güzel işler ortaya koyacak insanlar var. Ben bir şeyler yapılmasını da isterim ama teknik konuda çok fazla ve verimli sohbet etmemize karşı ortaya çıkardığımız pek bir şey yok.

Bu bir sonuç ise demek ki bir hata var. O zaman buranın insanları yargılayan mahkeme salonu, gönül eğlendirilen gazino ya da kağıt oynarken "atma ziya" denilen bir ego tatmin edilen kıraathane değil, kafa kafaya verecek bir bakış açısına ihtiyaç var.

Ben bir şeyler yapmaya çalışıyorum ama teknik bilgi yetersizliğinden sıkıştığım yerde tıkanıyorum. BKZ: XR2206 Fonksiyon Jeneratörü.

Sana o XR2206 projesini tavsiye etmeden 2-3 yıl kadar öncesinden beridir kendim için tuttuğum yapılacaklar listesinde durdu. Karşıma ilk çıkan projeyi değil, ince eleyip sık dokuyup yaptığım araştırmalar sonucunda kendim için bu işe yarar dediğim bir projeyi tavsiye ettim. Başkasının yardımı ile bitirebileceğimi düşünsem 2-3 yıl beklemez ben yapardım. Yapmak istediğini öğrenince sana salık verdim. Takıldığın yerde ilerlemek için açıp okuyacak/araştıracak vaktin olması gerekiyor. Benim yok. Birisi rızası ile buna destek olacağını beyan etmemişse, kimseden de bunu bekleyemem.

Diğer yandan bu dar vakit ile kendi rızan ile daha kalite bir amaç uğruna bir şeylere gönüllü olunca; Rohde Schwarz örneğinde olduğu gibi bir anlamsız tutum sergileniyor. Sonra bir bakıyorsun daha iyisini istemek suçmuş gibi herkesin diline bu örnek dolanıyor. Bazen de bu örnek en ufak katkı sunmayacak adamların diline düşüyor. Sanırım en vahim olanı da bu oluyor...
 
Bazen de bu örnek en ufak katkı sunmayacak adamların diline düşüyor. Sanırım en vahim olanı da bu oluyor...
Bu örneği forum da bir Timur abi kullandı bir de bugün ben kullandım. Timur abinin böyle bir girişimde katkı sunacağı aşikar olduğuna göre, katkı sunamayacak adam da ben olduğuma göre, cihaz ile ilgili başkası da yorum yapmadığına göre yukarıdaki cümleyi üzerime alınmam normal olacak.
Sanrım teknik bilgisi olanlara göre biraz fazla konuşuyorum forum genelinde. Amacım hiç bir zaman bilgiçlik taslamak değildir. Bunu da her fırsatta dile getiriyorum. Buna karşılık olarak tamamen de bilgisiz değilim. 3-5 satırda olsa, sizin kadar olmasa da benimde bildiğim bazı şeyler var.

Üzerime düşeni "Alındım...
 
Bilgi birikimi bakımından değerlendirirsek ben dahil, bir çok kişiden çok katkın var. Kast ettiğim kısma kısmen uysan da lafım sana değil! Belki daha iyisini istedim diye farkında olmadan yerenlere uyuyor olabilirsin, bu da genel bir tanım. Sadece seni ilgilendiren bir sözüm olsa biliyorsun, özelden yazarım. O sebeple lafı dolandırıp, doğrudan üzerine alınma! :D

Zaten benim gelmek istediğim nokta da bu. Olaya kişisel duyguları karıştırmadan ilerlemek gerekiyor. Gönül eğlendirmek, ilgi beklemek, tafra yapmak gibi egosantrizm hallerden ya da birini gereksiz yere yüceltmek dolaylı olarak diğerini aşağılamak gibi bakış açısındaki zaaflardan arınmak gerekiyor.

Formül çok basit. Hepimiz götü boklu insanlarız, bir arada güzel bir şeyler üretir, konuşabilirsek kıymetli oluruz. Kimse ilah değil, çok da şaapma! :D
 
Merhaba
Forumda bu videoya uygun bir başlık vardı ama bulamadım.

60 volt wifi içinde dijital güç kaynağı. Paranın gücü ve sadece montaj
Kutu açılımları ile başlamış. Güç kaynağının Montajı videonun ortalarında.
 
 
@Sercan konu başlığı hakkında yanılmamışım. Projeniz için tebrikler.

Bu arada ben kendi yaptığım switch mod ayarlı güç kaynağımın DC output çıkışlarında ripple ölçümü yapmak istiyorum. Osiloskobum var ama kullanım bilgim bu konuda zayıf.
GÜÇ KAYNAĞININ DC UÇLARINDA;
#RF probu ile skobun AC yada DC modundamı?
Yoksa
#Skobun krokodilli probu ile AC yada DC modunda mı ölçeceğim?

Bu ölçümü, hangi şartlarda ve nasıl değerlendirip ripple oranına iyi yada kötü diyebileceğim?
BİLGİ VEREN OLURSA SEVİNİRİM.
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,653
Mesajlar
97,264
Üyeler
2,438
Son üye
İbrahimSönmez

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top