@TRON ' diyor. Bana diyemez.Kim Gokhan ve delikli plaket.
2 sene önce aliexpresten 10x5cm 10 tane delikli plaket aldım 9'u duruyor, diğer birinin de yarısı duruyor. Kısmetse 12 sene içinde bitiririm
@TRON ' diyor. Bana diyemez.Kim Gokhan ve delikli plaket.
uA723 lü bu devrede ufak bir değişiklikle akım sınırlama da basitçe olur. 723 buna uygun.
Yok ben daha üşengecim. Gülmeyin ona.Kim Gokhan ve delikli plaket.
Toplam 3 kademeli trafo kullanacağım.@Gokrtl Söz konusu güç kaynağında röleler kullanılarak belirli gerilim aralıkları için bu rölelerin farklı güç devrelerini açıp kapatabilir. Bu yöntem, laboratuvar tipi güç kaynaklarında kullanılıyor.
Kademeler; 0V-5V, 5V-9V, 9V-12V, 12V-16V, 16V-24V ve 24V-30V olarak ayarlanabilir.
Güç kaynağına fanlar ve kaliteli metal soğutucular ekleyebilirsiniz.
Ayrıca, güç kaynağını metal kap içine yerleştirip, toprak hattını söz konusu metal kaba ve çıkışın eksi kutubuna bağlayarak daha düzgün doğrultuda güç alabilir ve güvenlik sağlayabilirsiniz.
Bence, az kaliteli güç kaynağı tasarımı yapıp az kaliteli parçalar kullanmak çok tehlikelidir.
Aksam bende bunu simulatorde denedim calismadi. Sende ne olacak acaba...
Hangi simulatör de denedin?Aksam bende bunu simulatorde denedim calismadi. Sende ne olacak acaba...
Bende MicroCap de çizip deneyeceğim. Proteus da simulasyon hikaye.Multisim
Multisim
Multisim mi edindin Çatlıyorum şu anda ...
Niye bu kadar şaşırdın çok yaygın değil mi yahu? Vaktiyle imalat yapan bir arkadaşım lisans kodu vermişti bende de var ama pek kullanmıyorum.Multisim mi edindin Çatlıyorum şu anda ...
Niye bu kadar şaşırdın çok yaygın değil mi yahu? Vaktiyle imalat yapan bir arkadaşım lisans kodu vermişti bende de var ama pek kullanmıyorum.
Ooo evet epey pahalıymış, gerçi pahalı da olsa ne olacak ben hiç kullanmadım. O kadar parayı hak ediyor mu bu program yawNasıl yaygın yav? profesyonel lisans ücreti 4000 Avru bunun. Adamlarla pazarlık yalvar yakar 1500 avroya eğitim lisansı alacaktım. Profesyonele göre farkları nedir sorusuna hiçbir yetkiliden (National Instruments dahil) bilgi alamadığım için vazgeçmiştim.
Simule etmeyi becerebilirsem bakacağım. Gerçi simule ile gerçek devre de farklı olur ya neyse.Kafadan ilk sorunu söyleyeyim.
(24AC - 1,4V diyot) x 1,41 = ~32VDC + (-5V) = 37V opamp gerilimi...
tl081 giriş gerilimleri sınırda. şebeke voltajı 220 nin üzerine çıkarsa muhtemelen sıkıntı çıkartacaklar....
Kafadan ilk sorunu söyleyeyim.
(24AC - 1,4V diyot) x 1,41 = ~32VDC + (-5V) = 37V opamp gerilimi...
tl081 giriş gerilimleri sınırda. şebeke voltajı 220 nin üzerine çıkarsa muhtemelen sıkıntı çıkartacaklar....