10 adet PC ihtiyacım var.

fide

Meraklı ve "nasıl" sorusunu seven biri
Katılım
8 Eylül 2021
Mesajlar
1,671
Merhaba.
Foruma sık yazı yazan arkadaşlar ile fiziki olarak tanışmasak da arkadaş / dost olduk. Birçok güzel arkadaşlık kurdum ve forum haricinde de görüşüyorum.
Bir sıkıntım var ve burdan paylaşmak istiyorum. Çözülürse ne ala, çözülmez ise çözmek için arayışa devam edicem.

Bilişim öğretmeniyim ve bir yıla yakın süredir köy okulunda çalışıyorum.
Okula, KAHEV (Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı) robot havuzu (2adet), mbot kit (8adet), Arduino set (10 adet), Lego set (2 adet) ve 3d yazıcı bağışladı.

Fakat okulda bulunan bilgisayarlarımız 2006 üretimi Celeron makineler. Şu anda bazılarında 1gb, bazılarında 768mb ram var. 16 yıllık makineler. Bilgisayarların eski olmasından dolayı doğru dürüst ders işleyemiyorum. Sök tak yapıp parçaları tanıttım biraz konu işledik, bir şekilde dönem bitti ama kendimi otobanda 30-40 ile seyreden araba gibi hissediyorum. Çocuklarla çok güzel ders işleyip faydalı olmayı istiyorum ama bilgisayarlar müsaade etmiyor.
Bilgisayar fiyatları yanına yaklaşır gibi değil biliyorum. Birkaç hayırseveri ziyaret ettik ama sonuç alamadık.
Geçende sahibinden.com'da adetli Dell 4.nesil i3 yada i5 bilgisayar buldum. Adetli olarak varmış. 2700- 2800Tl civarında.
Eski bilgisayar sonuçta ama yenisini alacak durum da yok okulda. Yakın zamanda yukardan bilg laboratuvarı kurulması/gönderilmesi de gündemde yok.

Kısaca durum bu şekilde. Forumdaki arkadaşların evinde para basmadığını biliyorum ama belki yardımsever, söz geçecek bir hayırsever vardır etrafta. Allah büyük.

Sözün özü eski de olsa (tabi elimdekiler kadar eski olmasın mümkünse) çalışır durumda 10 adet bilgisayar ihtiyacım var.
Code.org, scratch, mbot, Lego, Arduino, Python, ofis, tinkercad anlatmak istiyorum. Köy ortamı olduğu için çocukların çoğunun evinde bilgisayar ve interneti yok. İlçe merkezi en azından internet yönünden daha şanslı ama bilgisayar açısından çok farklı değil.
Herhangi bir şekilde iletişime geçmek isteyen arkadaşlar forum özel mesaj yada fidenetgaraj@gmail.com mail ile ulaşabilir.
Şimdiden teşekkür ediyorum.

Sahibinden de bulduğum PC link:
https://www.sahibinden.com/ilan/iki...l-i5-kasa-plus-22-monitor-set-951214314/detay
 
10 Kasa + 10 monitör için
7-8 bin bütçe var mı?
 
Şimdilik elimde sadece forumdan bir arkadaşın 1.000₺ destek atarım sözü var. 1.000 yada 1.500 de ben bulurum. Onun dışında şimdilik başka kaynak yok.
 
Bütçeyi dengelemeye çalışın.
Elimde 2ci el kasa ve monitörler var.
2gb- 4 gb düşük model ekran kartlı kartsız, üst düzey oyun olmasa da ofis resim müzik internet youtube programları kullanabilen sistemler hazırlarım.
 
Konfigürasyon nedir? Bilgisayarların durumu nedir?
Ayrıyeten teşekkür ederim.
 
Tamam. Teşekkür ederim.
Bir arkadaş daha 1k₺ destek olacak.
Yarın yada müsait olduğunuz zaman sizden haber bekliyorum.
 
İstanbul ile bağlantınız var mı? ( buradan teslim edeceğimiz, sizin oradan alacağınız bağlantı var mı?)
Nakliye gözümde büyüyor.
Sağ salim teslimat için.(özellikle monitörler)
 
Elimde 2-3 tane 19-20 inç monitör var. Maliyetleri düşürmesi için bunları gönderebilirim. İstanbul'dayım kargo işi biraz sorunlu olabilir. Nakliye için neler yapılabilir.
 
Teşekkür ederim abi. Okulda İstanbul bağlantılı arkadaş yada Şubat tatili içinde İstanbul'a gidip gelecek olan varsa kargoya gerek kalmayabilir. Birkaç gün daha konuyu açık tutup önerileri toplayacağım.

Konuya müdahil olan herkesten ayrı ayrı Allah razı olsun.
 
Elimde ekranları kırık notebook bilgisayar (çalışan kasa) ve bir kaç da bilgisayar parçası var. Ayıp olmaz ise bunları da gönderebilirim. Ayıp olmaz ise diyorum sendekiler kadar olmasa da biraz eskiler.
 
Fide hocam çok güzel bir çalışma içindesiniz inşallah istediğinizi elde edersiniz. Şu an maddi olarak yardım edemem ama etrafa bakınıyorum. Bir şeyler çıkarsa haber vereceğim.
 
Okulda başlayalı 1 yıla yaklaştı. Muhtar ve ilçe milli eğitim müdürü durumu biliyor. Defalarca ziyarete geldiler anlattım ama şimdilik gelişme yok.
Bakanlık benim bildiğim 2010 yılından bu yana (Fatih Projesi tabletleri verilmeye başladığından beri) yeni bilg labı kurmadı. 17 senelik öğrt boyunca 15 farklı okulda çalıştım. Fen lisesi de dahil olmak üzere bilg labım yoktu. Burdur'a özel bir şey değil.
Gördüğüm izlediğim duyduğum bazı şeyleri yazarsam da sitenin kapatılmasından korkuyorum. Bu yüzden bende kalsın.

Konu siyasete kayacağı için girmek istemiyorum. Ben de buraya ( ve picproje.com'a) yazmayı uygun buldum. Şu anda 6.000 civarında bir söz aldım. Sahibinden de başka bir ilan buldum. İ5 4. nesil Lenovo PC ve monitör 1850 ₺. Yaklaşık 15.000 gibi bir eksiğim var. Bi tanıdık ile görüşeceğim. Eğer olumlu yaklaşırsa bu iş çözülür diyebilirim.

Her gün içinde olduğum için sinir katsayım sizinkinden daha yüksek ama yukardan gelen birşey şimdilik yok.

Bu arada en büyük bütçeyi alan ikinci kurumuz. İlk değil bunu da belirteyim:cheeky5::cheeky5::cheeky5::cheeky5::cheeky5:
 
Gelinen son noktada şu anda hesabımda 6.200TL toplandı. Bir hayırsever de 25.000TL gönderecek. Söz veren diğer iki kişiden de 4.800TL gelince 35-36.000TL gibi bir meblağ toplanmış olacak.

Lenovo M93p kasa+monitörden 15 adet alıp ramleri 8Gb'ye çıkarmaya karar verdik.

Katkıda bulunan, aracı olan ve gönlü bizimle olan herkese can-ı gönülden teşekkür ederim.


Bu hafta içinde toparlanıp alım yapmaya başlayacağız. Gelen faturaları, Eft yapanların isimler kapalı Eft saatleri açık şekilde dekontları, sipariş verilen bilgisayarlar için yapılan Eft dekontları, bilişim sınıfının şuan ki ve son halini burdan ( ve diğer forumdan) paylaşacağım.


Destek veren, fikir beyan eden, aracı olan herkesten Allah razı olsun.


Forum yada telefon aracılığıyla harcama Hk detay bilgi de isteyebilirsiniz. Bu en doğal hakkınız. Özel mesaj/WhatsApp ile elimden gelen bütün detayı aktarmaya çalışırım.
 
Screenshot_2022-01-19-20-48-22-568_com.android.chrome.jpg


2. El bilgisayar olduğu için bu bilgisayarların faturası yok. Ben de elimde fatura olmadığı için sipariş ekranı fotosu ekliyorum.
Destek veren arkadaşlara da telefonuna EFT dekontunu gönderdim.
Bugün yurtiçi kargoya verildi. Yarın inşallah elimde olacak ilk 5 bilgisayar.

Satıştaki bilgisayarlar 4 GB ramdi. Her bilgisayara 4Gb ram daha eklendi. Paketleme ile birlikte bilgisayar başına 200₺ ek masraf çıktı.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
5,821
Mesajlar
99,352
Üyeler
2,476
Son üye
mrmandos

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top