1n4001 veya 1n4007 var elimde iş görür sanırım.Evet çalışır. Rölelerin bobinlerine paralel diyotları koymayı unutma ama.
1n4001 veya 1n4007 var elimde iş görür sanırım.Evet çalışır. Rölelerin bobinlerine paralel diyotları koymayı unutma ama.
1n4001 veya 1n4007 var elimde iş görür sanırım.
Bizi kötekleyemezler. Kaybederler.Taydın abi seni köteklese de ben ecik seyretsem.
Diğer forumdan beri NPN transistörün bağlantısının ters olduğunu anlatmaya çalışıyorum.
Bu yüzden diğer forumda bizi köteklediler
Taydın abi devreyi bir çırpıda çizip simule etti ve tüm olasılıkları bile söyledi.
Bence Taydın abimizin elini öp yüzünü ısır .
Benden daha sabırlı ve bilgili.
Son çizime karşıdan bakarken anot yukarıda kalacak katot aşağıda diye düşünüyorum1N4007 kullan. Yönleri önemli ama, nasıl bağlanacağını biliyor musun?
Yani sonuç olarak şu resme göre taydin abinin onayladığı çizimle irtibatlandırıp bobin uçlarına diyot koyduk mu olayımız biter ellam.
Sabaha kadar mesaideyim abi. Yarın öğleden sonra senin son paylaştığını çizip test edicem. Bir aksilik olmazsa yapımına da başlarım artık.Simulatörde çalıştığını teyit ettin mi? Diyotları da koyduktan sonra sende simulatörde çalıştığını gör. Sonra sürpriz olmasın.
Tamam abi yarın onuda planlayayım. Zaten son resmini atar sizden onay aldıktan sonra yapımına geçerim.Şönt dirençlerini ana güç kaynağı plaketi üzerine koyarsan daha iyi olur.
Şönt direncinin değeri çok küçüktür ve tolerans önemlidir.
Bu sebeple koruma kartına kalın tellerle bağlama zorunluluğun olmayacaktır.
Üstelik bu kabloların uzunluğu da az da olsa direnç göstereceği için ondalık olarak ta olsa tolerans farkı yaratabilecektir.
0.47 ohm 5W şönt dirençlerinin ideal yeri 4700uF kondansatör ile 1uF polyester kondansatörün arasıdır.
Röleyi değiştirmemişsin ondan olabilir mi?
Bir de direnç değerlerinin sonundaki "r" harfi mantık yapmadı. Bunu kabul ediyor mu proteus?
Ayrıca D2 nin de yönü ters.
Benim versiyon 8.8 Abi. 8.9'u bulamadım. Bu versiyonda zaten simulasyon çalıştırdığında kendi kendine kapanıyor.Hmm acaba proteus versiyon farkı mı. Bendeki 8.9 SP2. İstersen çalışmayan haliyle koy gene. Sıkıştırmana gerek yok direkt olarak dosyayı ekle.
abi proteus 8.9 bulup indirip, yeniden çizicem. Bataryaları ben de hep senin dediğin gibi kısa taraf yukarı bakacak şekilde bağlıyorum ama bu devre de fark etmiyor sanırım.Benim gördüğüm kadarıyla bataryalar ters bağlanmışlar.
Bazı simulatör programlarında uzun taraf batarya artıyı ifade ederken bazılarında ise eksiyi ifade edebiliyor.
Programı yeniden gözden geçirmelisiniz.
Alttaki diyodun yönü ters . Her iki diyot ta aynı yönde bakmalıdır.