3.7V’dan 5V 2A güç kaynağı önerisi

@fide xl4016 düşürücü tip dediğinin pcb si kırmızı baktım ama ismi tam çıkmıyor
150w yükseltici diye geçiyor ismi

Görebilir simülasyon da yada pratikte çalıştırmadım devreyi bu tür işlerde ihtiyacı karşılıyor ise hazır Devrelerde gitmek zaman kazandırıyor

images

Bendeki buna benzerdi

Sıkıntı olmaması gerekir

1639756174040.png

5v 5 amper boost konvertör.
mc33063 12v gerilim üretiyor. bu gerilim uc3843 ü besliyor. uc3843 3,3voltu 5volta yükseltiyor. devrenin verimi %65
l3 ve c9 filtre amaçlı kullanıldı.

Lmr62014 ile bir boost devre yaptım. Devrede kullanılan 10uF kondansatör seramik kondansatör esr'si 3 miliohm, bobin de aynı şekilde 30 miliohm civarında.
Eğer lipodan 5 volt 5 amper çekecekseniz kullanılan bütün malzemelerde esr ve omik direnç çok önemli. Devrenin başarımı için bu şart.
Şahsen TI'nin sitesinde design toola girip hesaplama ve part list oluşturma işlemini ırdan yaptım.
Proje içeriğini bilmiyorum. Seri üretim düşünülüyor mu? Deneysel / Tübitak projesi mi sadece prototip mi orası açık değil. Eğer seri üretim değilse ti / st den design yapın ve part list oluşturup digikeyden temin edin. Kafanız ağrımaz. TI'de part list kısmında alternatif malzeme seçilebiliyor. Stok sıkıntısı olanlarda alternatif malzeme kullanılabiliyor.

Lmr62014 ile bir boost devre yaptım. Devrede kullanılan 10uF kondansatör seramik kondansatör esr'si 3 miliohm, bobin de aynı şekilde 30 miliohm civarında.
Eğer lipodan 5 volt 5 amper çekecekseniz kullanılan bütün malzemelerde esr ve omik direnç çok önemli. Devrenin başarımı için bu şart.
Şahsen TI'nin sitesinde design toola girip hesaplama ve part list oluşturma işlemini ırdan yaptım.
Proje içeriğini bilmiyorum. Seri üretim düşünülüyor mu? Deneysel / Tübitak projesi mi sadece prototip mi orası açık değil. Eğer seri üretim değilse ti / st den design yapın ve part list oluşturup digikeyden temin edin. Kafanız ağrımaz. TI'de part list kısmında alternatif malzeme seçilebiliyor. Stok sıkıntısı olanlarda alternatif malzeme kullanılabiliyor.
Projede seri üretim düşünülmüyor, benim bireysel projem tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim işime çok yaradı gerçekten.

Efendim konudan bagımsız 5V- 3A veren bir devre tavsiyeniz varmı lityum iyon pillerden beslenecek sistem.
2 projemde ihtiyacınızı karşılar. daha iyi bir converter yapmak istiyorsanız.
analog.com
dan uygun konvertörlere bakabilirsiniz.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,953
Üyeler
2,824
Son üye
selocan32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back