athenas0arrows
Aktif Üye
Kesmez beyin paylaştığı örnek işimi görmez mi ?@berkay188
Dc dc dönüştürücüler üzerine farklı kaynaklar üzerine araştırma yapmalısın
Pilleri şarj devresinde bağladın mı
Evet hazır devre kesinlikle ise yarar ancak proje olduğu icin pcb üzerinde güç kaynağını basmam güzel olacak.Görebilir simülasyon da yada pratikte çalıştırmadım devreyi bu tür işlerde ihtiyacı karşılıyor ise hazır Devrelerde gitmek zaman kazandırıyor
Devreyi 3.7V giriş ile beslesem bir sorun olurmu acaba?
Tek problem parçaları bulmak gerçekten zor.Sıkıntı olmaması gerekir
Efendim konudan bagımsız 5V- 3A veren bir devre tavsiyeniz varmı lityum iyon pillerden beslenecek sistem.14842 eklentisine bak
5v 5 amper boost konvertör.
mc33063 12v gerilim üretiyor. bu gerilim uc3843 ü besliyor. uc3843 3,3voltu 5volta yükseltiyor. devrenin verimi %65
l3 ve c9 filtre amaçlı kullanıldı.
Projede seri üretim düşünülmüyor, benim bireysel projem tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim işime çok yaradı gerçekten.Lmr62014 ile bir boost devre yaptım. Devrede kullanılan 10uF kondansatör seramik kondansatör esr'si 3 miliohm, bobin de aynı şekilde 30 miliohm civarında.
Eğer lipodan 5 volt 5 amper çekecekseniz kullanılan bütün malzemelerde esr ve omik direnç çok önemli. Devrenin başarımı için bu şart.
Şahsen TI'nin sitesinde design toola girip hesaplama ve part list oluşturma işlemini ırdan yaptım.
Proje içeriğini bilmiyorum. Seri üretim düşünülüyor mu? Deneysel / Tübitak projesi mi sadece prototip mi orası açık değil. Eğer seri üretim değilse ti / st den design yapın ve part list oluşturup digikeyden temin edin. Kafanız ağrımaz. TI'de part list kısmında alternatif malzeme seçilebiliyor. Stok sıkıntısı olanlarda alternatif malzeme kullanılabiliyor.
2 projemde ihtiyacınızı karşılar. daha iyi bir converter yapmak istiyorsanız.Efendim konudan bagımsız 5V- 3A veren bir devre tavsiyeniz varmı lityum iyon pillerden beslenecek sistem.
Sizede tekrardan çok teşekkür ederim projeleriniz çok isime yaradı.2 projemde ihtiyacınızı karşılar. daha iyi bir converter yapmak istiyorsanız.
analog.com
dan uygun konvertörlere bakabilirsiniz.