30 mA kaçak akım rölesi çarpılmaya karşı ne kadar korur?

Direnç testini yapmak kolay da, insan testini nasıl yapacağız? Var mı bir gönüllü? :katil2:
Konuyu @nt ye havale edelim. O deli py ile yapay zeka yapar. Olmadı parmağını prize sokmaktan çekinmez. :katil2:

Konuyu @nt ye havale edelim. O deli py ile yapay zeka yapar. Olmadı parmağını prize sokmaktan çekinmez. :katil2:
Tavukla yapsak? Ama olmaz sigorta atsa bile ki atacak orası kesin, acıyıp acımadığını söylemesi lazım çarpılanın.

Tavukla yapsak? Ama olmaz sigorta atsa bile ki atacak orası kesin, acıyıp acımadığını söylemesi lazım çarpılanın.
acımıyor acımıyor ben denedim,irkiliyorsun sabah uyanır uyanmaz -5 soğuğa çıkmış gibi oluyorsun geçiyor hemen şayet kaçak akım sağlamsa

Ozaman konuyu @nt ye havale edelim. Py ile tavuğun "gıdak" larını kodlayıp türkçeye çevirsin. (En son banada sövecek :katil1: )

topraklama ölçümü kazıklı yöntem veya çevrim empedansı öçülerek yapılabilir.

KAKR'lerin bi çok tipi var. kullanılan yüke göre seçim yapılır. A, F, B veya B+ gibi...

eğer doğru seçim yapılmazsa:
  • eşik değerinin üzerinde açma yapabilir ya da hiç yapmaz
  • geç açma yapabilir ya da hiç yapmaz
  • istemsiz açma yapabilir

Ozaman konuyu @nt ye havale edelim. Py ile tavuğun "gıdak" larını kodlayıp türkçeye çevirsin. (En son banada sövecek :katil1: )
Abi ne yaptın ya canlı tavuğu elektriğe bağlamaya kıyılır mı. Ben tavuğun önceden canı alınmış tüyleri yolunmuş halini denemeyi düşündüm. :cheeky1: sanki bu daha mı insani :) .

Peki ortalama 7.5 kW lık üç fazlı motorların çalışabildiği, kırıcı ve kaynak makinası gibi elektrikli aletlerin çalıştığın bir tesisata hangisi uygun olur?

Abi ne yaptın ya canlı tavuğu elektriğe bağlamaya kıyılır mı. Ben tavuğun önceden canı alınmış tüyleri yolunmuş halini denemeyi düşündüm. :cheeky1: sanki bu daha mı insani :) .

Tavuğu yirken üzülmüyorsun da elektrik testinde kullanırken mi üzülüyorsun :katil2:

Birinde başkası öldürmüş oluyor. Tavuk zaten ölmüş yani ne yapayım. Yemezsen boşuna ölmüş olacak hayvan. :) .
Şakalaşıyoruz falan da kafalar çeşit çeşit. Ben de makarasını yapıyorum yani yoksa tabii ki hayvanı yediğimde, hayvanı yemiş oluyorum. Ama gerçekten de farklı bir his kendi öldürdüğün hayvanı yemek. Keşke bu kadar lezzetli ve faydalı olmasalardı da hiç hayvan yemeseydik.

Birinde başkası öldürmüş oluyor. Tavuk zaten ölmüş yani ne yapayım. Yemezsen boşuna ölmüş olacak hayvan. :) .

Tamam işte, Gökhan yapsın tavukla testi, biz de sonuçlarından yararlanalım. Tavuk boşuna niyazi olmasın :D

Geçen bir haber sitesinde bir haber vardı. Kore'de köpek pişirip yemek yasaklanmış. Yorumlarda da herkes alkışlıyor bu durumu. "Köpekleri pişirip yiyen canavardır, onlar ne kadar şirin hayvanlar" falan filan. Halbuki koyunu kesip yiyorsun, sorun yok, köpeği kesince kıyamet kopuyor. İkisi de hayvan değil mi? İnsani bir şekilde öldürürsen ne fark eder?

Tamam işte, Gökhan yapsın tavukla testi, biz de sonuçlarından yararlanalım. Tavuk boşuna niyazi olmasın :D
Abi yumurtasıyla oluyorsa yapayım. Ben yumurtasına hastayım. Hergün sabah kahvaltısında 2 tane, öğlen ekmek arası 2 tane garanti yiyorum. Akşamada yumurtalı ıspanak, menemen filan gibi yumurta içerikli yemekler varsa onlara da hiç itiraz etmiyorum. Ama bende Semih gibi kendi kestiğim veya kesilirken gördüğüm hiç bir hayvanı yiyemiyorum. Tavukla kendi aramda seçim yapacaksam eğer, kendimi seçer parmağımı prize sokarım :D

aslında kaçak akımın insan vücuduna etkisi konusunda epeyce bilgi sahibiyiz. araştırılırsa daha da derine inen bigiler var.

Peki ortalama 7.5 kW lık üç fazlı motorların çalışabildiği, kırıcı ve kaynak makinası gibi elektrikli aletlerin çalıştığın bir tesisata hangisi uygun olur?

bunun seçiminde dikkat edimesi gereken bi çok parametre var. 7,5 kW motor sürücülü bi devrede B tipi KAKR tutturamayan bi abimiz var. ek'i bi inceleyin lütfen bilgim ve tecrübem yettiğince yardımcı olmaya çalışayım.

Ekler

• Residual current protective devices (RCDs) - Technology primer.pdf
    125.8 KB · Görüntüleme: 97
Son düzenleme:
Motor sürücü yok, standart trifaze asenkron motor. Ama kaynak makinası var 12.5 kW, o tabi inverterli, nonlineer bir yük. Genelde de KAR lar böyle yüklerde sorun çıkarıyor.

AC tiplerin devri geçti. kullanılması tavsiye edilmiyor artık. o yüzden asenkron motorların kullanıldığı bi devrede A tip yeterlidir. kaynak makinesinin (elektronik) trifaze besleme olduğu ön kabuluyla B veya B+ tip kullanılması gerekir.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,952
Üyeler
2,824
Son üye
selocan32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back