36v Çıkışlı Adaptör Tamiri

Öğretmen27

Aktif Üye
Değerli Arkadaşlar herkese merhaba. Bir arkadaşım çuval dikme makinesine ait 36 V çıkışlı şarj adaptörüne bakmamı istedi. Adaptörün çıkış kondansitöründe 42 V var ama çıkış kablosunda bu voltajı göremedim. Kondansitörün eksi hattından kablonun eksisine seri bağlı 2 adet paralel r120(0,120 ohm) dirençlerin açık devre oldugunu gördüm. Bu ksımda aynı zamanda LM358 opamp entegresi var. Bu dirençlerin görevi şarj esnasında akımı kontrol etme amaçlı mı? Tam olarak görevi nedir? Bu dirençleri kaldırıp tel atayım mı yoksa 1 ohm altında direnç mi atayım? Fotoda ilgili yerleri yazdım ve ok işaretleriyle gösterdim. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Ekler

• FOTO.jpg
    FOTO.jpg
    242.3 KB · Görüntüleme: 32
Şönt olarak kullanılmış o dirençler. Akım ölçüyor. Aynı eş değer direnc ile değiştirmelisin. Daha güçlü bir direnç daha iyi olabilir.

:cheeky2: 1 ohm olmaz hem daha çabuk arıza yapar hemde lm358 devre yanlış ölçüm yapar. Mesela pil dolduğunu vs anlıyor ise anlayamaz gibi. 1 ohm 20 adet paralelel olur.

Tahminimce orada ki opmap kırmızı yeşil şarj göstergesi için var. Şarj kesmede yok sanırım. Bu durumda uygun değeri takmazsan yine çalışır ama şarj olduğunda led yanmayabilir

Kablo sağlam mı?

Forum istatistikleri

Konular
8,642
Üyeler
3,439
Son üye
halil ibrahim

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back