3D yazici almali mi yapmali mi?

serkan_48

Kıdemli Üye
Katılım
16 Ocak 2019
Mesajlar
1,756
Su aralar 3D yazicilari arastiriyorum.

Bu konuda yapmak mi mantikli yoksa hazir almak mi?

Bu soru her açıdan. Hassasiyet ten tutun kullanim kolayligi gibi...

Sizce?
 
@taydin gibi kurcalamadan sadece çıktı almak istiyorsan :D şaka bir yana bu iş zaten karmaşık dolayısı ile kendin toplarsan içinden çıkamamayı da göze almalısın. İllaki içinden çıkılır ama maddi manevi imkanlarının geniş olması gerek. Yok o kadar imkanım geniş değil biraz bu işi öğrenip sonra hobi için bir tanede kendim yaparım dersen Ender 3 pro gibi yaygın bir yazıcı ile başlamak en güzeli. Her türlü desteği bulabilirsin.

Ben kurulum, kalibrasyon hatta cura profil ayarları dahil hiç bir şeyle uğraşmamak için 2. el yazıcıyı sıfırı fiyatına yanında 3 tane filament ile aldım. Bildiğim kadarıyla bu forumda ben dahil en az 3 kişide var. Çok memnunum, sadece belki baskı alanı geniş olduğu için aynı firmanın CR10 modeline geçiş yapabilirim. Hassasiyet bu sınıfı cihazların hemen hepsinde çok yakın olsa da grubun lideri Ender 3 ve oldukça iyi sonuçlar veriyor.

Şimdi yeni modelleri de çıktı ama aradaki fiyat farkına değer mi bilmiyorum, incelemedim.
 
Ben elimdeki yazıcıyı almayı düşündüğüm zamanlarda, kendim yapmayı da değerlendirmiştim. Ama hangi parçayı kullanacaksın, nerede bulunuyor, en uygunu hangisi gibi konularda çok soru işareti vardı. Kurcalamaya zaman da yoktu o yüzden hazır alayım dedim. Ama kadere bak ki, yazıcı o kadar sorunlu çıktı ki, yazıcının, gövdesi dışında neredeyse herşeyini ya değiştirdim, yada söküp tekrar yerine taktım. Şimdi tam istediğim randımanda çalışan bir yazıcım var ve bu arada epey tecrübe kazandım. Şimdi olsa hazır yazıcı almam kendim yaparım.

O yüzden senin de bir sorunlu yazıcı alıp her tarafını dağıtıp toplaman lazım, ondan sonra da tam istediğin yazıcıyı yapmaya başlayabilirsin :) Ama lazer yazıcı gibi bas düğmeye kullan diyorsan, benim gördüğüm üç seviye iyi yazıcı var:

Giriş segmenti için Ender 3 Pro
Orta segment için Creality CR10S
Üst segment için de Prusa MK3S
 

Forum istatistikleri

Konular
5,659
Mesajlar
97,353
Üyeler
2,438
Son üye
İbrahimSönmez

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top