smyomekatronik
Üye
Linkte 3d yazıcı ile yapılmış sütunlu matkap projesi var. Projeyi uygun bir fiyata nerede ürettirebilirim?
Şarjlı matkap ile elde deldim. Bana da pcb drill makinesi lazım. Ama cnc tarzı birşey. Ucu kendi değiştirip delikleri kendi delecek.@Gokrtl sen en pcb de delikleri nasıl deldin. Güzel olmuş.
abi bu youtube'de videoları olan 30x30 gibi cnc'lerde mümkün mü?Şarjlı matkap ile elde deldim. Bana da pcb drill makinesi lazım. Ama cnc tarzı birşey. Ucu kendi değiştirip delikleri kendi delecek.
Bu makineye vereceğin parayla 3 tane 3D yazıcı alırsınabi bu youtube'de videoları olan 30x30 gibi cnc'lerde mümkün mü?
benim gördüğüm devasa boyutlarda bir fanuc marka cnc vardı içinde onlarca ucu vardı ve kendisi o uçları değiştirip parça işliyordu.
mesela parça deliklerini delip, havşa açıp,rektefiye yapar gibi üstünden birkaç mm geçiyordu ve bu uç değişimlerinde vs. makine hiç duraksamadan çok kısa süren bir hava sesi ve bi bakıyorsun farklı işleme geçmiş.
bu olay küçük cnclerde mevcut mu bilmiyorum varsa alternatifi 3d yazıcı ile bunun arasında kalabiliirm.
aklımı çok kurcalıyor aslında 3d yazıcı mı? lazer mi?Bu makineye vereceğin parayla 3 tane 3D yazıcı alırsın
Ben bir tane bulmuştum. 15 bin tl civarı ama işlem alanı küçüktü.
Açı ayarı filan var. Güzel gibi duruyor ama malzeme kalitesi nasıldır bilmiyorum. En nihayetinde dremel bağlanacağı için bence iş görür.Ä°Å Ä°stasyonu (220)
Hobi Malzemeleri kategorisindeki Ä°Å Ä°stasyonu (220) ürüne göz atın | KoçtaÅwww.koctas.com.tr
Bu tezgahtan kullanan varmıdır, işyerinde atıl vaziyette duran dremel 3000 var
Ä°Å Ä°stasyonu (220)
Hobi Malzemeleri kategorisindeki Ä°Å Ä°stasyonu (220) ürüne göz atın | KoçtaÅwww.koctas.com.tr
Bu tezgahtan kullanan varmıdır, işyerinde atıl vaziyette duran dremel 3000 var
Ne delmek istediğine bağlı ben pcb için bu ürünü düşünmüştüm. İnceleme videolarından sonra vazgeçtim. Hareketli mekanizması boşluklu.
Timur hocam üniversitede çalışmıyorum, elektronik ile hobi amaçlı ilgileniyorum. Usb izalatör yapıyorum, mecbur deliklerin delinmesi gerekli elimde matkap falan yok. O yüzden orta seviye birşey arıyorum.