3D Yazılımlarım

devreci

Aktif Üye
Katılım
25 Mart 2020
Mesajlar
399
Herkese merhabalar.

Oyun yapmak için yaptığım çalışmalar , ama opensource olduğu ve hareket matematiği vs. kullanıldığı için siteyle ilgisi olabilir diye başlık açayım dedim , site canlansın, forum hayırlı olsun @taydin yeni haberim oldu İnş. daha iyi yerlere gelir. Google da aradığımda ilk sayfada çıktı :tamam1

Programlama dili c++ grafik kartı için directx diğerinde opengl kullandım.


exe ve source https://drive.google.com/open?id=1Oq97aSKD3q-A7bDrnidUAUdlkgYUf5Vc

Bu da ışıklandırma

exe ve source https://drive.google.com/open?id=10M0QhxRw-MTpOR0PeL1YPn41igIn_5gT
 
Son düzenleme:
Foruma hoşgeldin :)

Eline sağlık çok güzel çalışmalar. Grafik programlama, kullanılan programlama dilinin yanında çok ileri seviyede matematik de gerektiriyor. Çok zor işler.

Ben de vakit olursa OpenCV ile çalışmalar yapmak istiyorum. Yüksek performanslı görüntü işleme için de CUDA bazlı geliştirme kartları var. Yüzlerce işlemci ile paralel görüntü işleme yapılıyor.
 
@devreci
Bu programı indirdim arayüz çalışıyor ama KA1 uzantılı hiçbir dosyayı açmıyor .
Hiçbir error mesajıda vermiyor. Nerde hata yapıyorum ?
 
@taydin
Teşekkürler hocam. Evet gerçekten çok zor işler, adamı soğuk soğuk terletiyor aslında ekip çalışması ile bu işlere girmek gerekiyor ama nerde.. Bu işlerle hiç uğraşmak istemiyorum ama elektronik iyice bitti, ülkenin ekonomik durumu felaket bir de üstüne bu haslalık çıktı gelecek çok karanlık, en azından yazılım ile üç beş bir şeyler elde etmek mümkün çünkü fiziksel bir ürün değil ülke sınırı yok.

Hocam o behsettiğiniz kartlar çok ilginç ama çok pahalı , ekran işlemsici normal işlemciye göre kayan nokta sayılarda , palelel hesaplamalarla ve hafıza ulaşımında kat be kat hızlı clock düşük olsa bile.

@Omega import 3ds da mı çalışmıyor? win10 mu kullanıyorsun, dosya açma ile ilgili bazı windows fonksiyonlarını iptal ettiler galiba win10 da bi bakayım yeni fonksiyonlarla değiştirmem lazım.
 
Omega feedback için çok teşekküler , yazılımcı için bu çok önemli, ben hemen bir değişikilik yapıp link vereceğim deneyip yazarsan çok sevinirim.
 
aynı sorun devam ediyor
(Yenisinde diğer dosyalarıda ekleseniz .yani alt klasörleride ekleseniz ben komple silmiştim çöp kutusundan geri yükledim alt klasörü)
 
Tüh :(

Bu alttaki videonun dosyası burada da hazır dosyalar var , sana zahmet bakar mısın burada da mı aynı sorun var.
 
Son düzenleme:
Omega Bakabilir misin ?


Dosya tc ölmüş


VPN ile erişilebiliyor. Sanırım dosya.tc cloudflare kullanıyor, bizim internet yetkilileri kesinlikle cloudflare'i sevmezler, ve sonunda herhalde kökten blokladılar :D Yakında bloklaya bloklaya birşey kalmayacak, sadece e-devlet çalışacak herhalde :katil2:
 
@Omega orada mısın :p sana zahmet şuna bakar mısın? Burada bir debug yaptım ka1 dosyasını açtığında sıra ile mesaj görünyüor ekranda 1. 2 .3. 5 mesajın sonunda ise dosya sorunsuz açılmış oluyor eğer sorun varsa 1 yada 2 de kalıyor. En azından hangi kod parçasında hata var anlama imkanı veriyor.
 
Son düzenleme:
Akrep debug1 den Debug 6 ya kadar mesaj penceresi göründü 6 dan sonra akrep geldi
Bu sağa sola falan oynadı(Eksenlerden bakmak anlamında)
Diğer 2 dosya açmadı program kilitlendi.
3ds dosya köpek ise geldi yine onda da eksenlerden bakabildim

@devreci
Debug 5 den sonra dosyalar geldi düzelteyim
 
Son düzenleme:
Bu arada tebrikler yani böyle bir programı yazabilmek very difficult :)
 
Çok teşekkür @Omega sayende sorunun biri çözüldü.

Yanlız şu iki dosyayı açamadı dedin onlar kaplama resimliydi demek ki resimlere ulaşamadı . Burada yine ayarladım :Dhangi dosyaya ulaşmaya çalışıyor message ile gösteriyor 1.bmp yazısı yada 2.bmp gelmeli . Bi bakarsan çok sevinirim :D

Sen bu işlerle uğraşıyor musun ? Gerçi biraz yazılım bilip de oyun yapmayı düşünmeyen yoktur değil mi :p

 
Bu sefer hiçbir sorun olmadan hepsi geldi .Dediğin gibi bmp1 ve bm2 mesajları her 2 dosya için geldi.

Eskiden yazılım işi ile ilgilenmiştim .Artık beta testi yapıyorum yaş kemale erdi artık .Bu saatden sonra ancak arduino ile ilgilenirim herhalde :)

Benim anladığım sanırım 3D obje dosyaları açabiliyor bu program .Yani internetteki bazı kütüphanelerdeki 3D nesleleri de açabiliyordur herhalde
Tam olarak bu programla nasıl oyun için kullanılacak.
 
@devreci hocam youtubedaki videolarına baktımda siz neler yapmışsın öyle Bunların hiçbiri basit şeyler değil.
Youtube da sanırım anahtar kelimeler kullanılarak çok daha fazla izleyiciye ulaşılabilirdi.(Yalnız biraz görüntüler karanlık)
Sizin gibi bilgili kişiler çok yok.Bilgileride paylaşmışsınız sanırım
 
Omega

Sağolun hocam , şimdi şöyle , oyunda ne kadar hereket varsa mesela adam koşuyor zıplıyor ölüyor yemek yiyor bu programda harektleri ayarlıyorsun oyun içinde bunu çalıştırıyorsun, tabi yazılım, mesela adam vuruldu ve ölüyor o animasyonun nuraması kaçsa oradan başlayıp oynatıyorsun.

Farklı dosya formatları da açabilir tabi kod yazamam gerekir her format için.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,824
Mesajlar
99,378
Üyeler
2,476
Son üye
mrmandos

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top