Açık kaynak, Android arayüzlü, Arduino ile Multimetre, Osiloskop ve Sinyal Jeneratörü projesi.

Sercan

--
Katılım
17 Mart 2019
Mesajlar
4,927
Arkadaşlar merhaba, seyahat halinde olduğum için yoğunluğumdan dolayı bir süredir forumda takılamıyorum. Bu esnada da internette gezinip yeni projeler araştırma fırsatı buldum. Bunlardan bir tanesi de başlıkta belirttiğim gibi Arduino ile yapılmış ölçü aleti ve mini osiloskop projesi. Projeyi test etme imkanım olmadı ancak ramazan ayından sonra muhtemelen test edebilirim. Paylaşılan video ya göre çok güzel çalışıyor. Android telefon ya da tablet üzerinden çalışan bir mini ölçü aleti yapmak için çok ideal. Projeyi geliştirip daha kapsamlı bir hale getirmek de mümkün görünüyor. Ücretli ve ücretsiz versiyonları mevcut. Sitesinde baskı devresini bulmak mümkün. Denemek isteyenler için projenin detaylarını aşağıda paylaşıyorum.


Projenin web sitesi : https://neco-desarrollo.es/arduino-multimetro

Ücretsiz versiyon için Android yazılımı : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.neco.desarrollo.arduinomultimeterfree
Ücretsiz versiyon için Arduino kodu : https://drive.google.com/file/d/18b1JUFug3h3LFuA8wlHuca0tmpbk-Hbp/view
Ücretsiz versiyon için devre şeması : https://drive.google.com/file/d/1njr87NnkufkngM6CPMGtq6pBCRm89kvJ/view

Ücretli versiyon için Android yazılımı : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.neco.desarrollo.arduinomultimetr
Ücretli versiyon için Arduino kodu : https://drive.google.com/file/d/1KAzkAE6AnySRy9rDWoByY9ezjj0eyMFN/view
Ücretli versiyon için devre şeması : https://drive.google.com/file/d/1Uo87XzR-_bAbjXLRFStOrAjYylbDcmdO/view

etkZroYrebfh9K9hEYG6KIKxnH97Jba9LjGkRH4ErnD9xE_pNlgt-D3u8NAa0sysE98=h1900.png
 
Bunu ben de inceleyeceğim. Laboratuvarda kullanılabilecek yeterlilikte bir multimetre veya osiloskop çıkacağını pek zannetmiyorum kısıtlı incelememe göre, ama bu projeyi yapmanın eğitim değeri çok yüksek olur. Birçok disiplini içinde barındıran bir proje.
 
Akıllı telefon uygulamasının kaynak kodlarını da vermiyor galiba. Bu durumda mevcut özellikleri geliştirmek mümkün olmayacak, yeni uygulama yazmak lazım.
 
Yazılım ücretli ve ücretsiz olarak iki versiyon halinde mevcut ancak kaynak kodlarını vermiyor. Bunu LCD ekran ekleyip geliştirmek de mümkün olabilir. Ya da Bluetooth ile bağlantı sağladığı için eski kullanılmayan mini pc'ler üzerinde çalışan başka bir yazılım da yazılabilir. Ya da başka projelere dahil edilebilecek fikirler de sunar.
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,791
Mesajlar
99,039
Üyeler
2,464
Son üye
s4met

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top