Ad9833 sinyal jenerator

Turgay

Yeni Üye
Katılım
8 Mayıs 2020
Mesajlar
6
Merhaba arkadaşlar AD9933 sinyal jenerator, aurdunio da programlayıp sinyal almam gerek, konu hakkında bilgisi olan varmıdır.
 
AD9833 SPI arabirimi ile programlanabilen bir DDS sinyal jeneratörü. Arduino'nun SPI çıkışına bağlayacaksın, sonra da datasheet'te anlatıldığı gibi komutlar gönderip yapılandıracaksın.

Hiçbirşey yapmadan önce, arduino'nun SPI çıkışını tespit et, sonra oraya veri gönderen bir program yaz, sonra da osiloskop ile verinin yazıldığını teyit et.
 
Aurdunio code ları internette mevcut ancak ad9833 icin farklı devre elemanlarıda gerekecekmi? Konu hakkında pek bilgim yok, Fiyat kalite olarak hazır alabilecegim sinyal jeneratoru öneriniz varmıdır?
 
Aurdunio code ları internette mevcut ancak ad9833 icin farklı devre elemanlarıda gerekecekmi? Konu hakkında pek bilgim yok, Fiyat kalite olarak hazır alabilecegim sinyal jeneratoru öneriniz varmıdır?

Aliexpress ve Banggood'da modül olarak hazır satılıyor. Onları alıp arduino ile bir sinyal jeneratörü yapabilirsin. Bir de butonlu LCD ekran alırsan bilgisayar olmadan doğrudan kumanda edebilirsin. Ama tabi bu çok kısıtlı bir sinyal jeneratörü olacak.

Hobi anlamında işe yarayacak daha esnek birşey istiyorsan FYI 6900 sinyal jeneratör cihazına bakabilirsin. Türkiye'de satan yok bildiğim kadarıyla, gene aliexpress veya banggood'dan getirtmek gerekiyor.
 
XR 2206 sinyal jeneratoru almayı planlıyorum,

AD9833'e göre çok daha limitli. Sinyal kalitesi de ona göre düşük olacaktır. Ama fiyatı da ucuz, alıp denersin. Belki de işini görür.
 
Siizn meslek nedir hocam, bu konulara baya hakimsiniz

Elektronik mühendisiyim. Ama kariyerim boyunca yazılım geliştirme ile uğraştım (aygıt sürücüleri, firmware vs). Konuya düşündüğün kadar hakim değilim aslında :) Ama önemli olan neyi bildiğini, neyi bilmediğini bilmek. Böyle olunca bilmediğin konuyu araştırıp az çok öğrenme şansın var.
 
Anlafım bende sinyal jeneratör hala karar veremedim, hem uygun hem kaliteli araştırıyorum fyı 6900 nette araştırdım, bulamadım
 
FY 6900 ün en düşük 20 MHz lik modelini alırsan banggood'dan fiyat 650 ₺
 
Bangood ve aliexpress den sipariş verilen ürünler ağır aksakta olsa geliyormu?
 
En son NXP'den (amerikan) bir elektronik kart ısmarladım ve Türkiye'ye birkaç günde ulaştı. Ama Türk gümrüğünde baya bir vakit geçirdi. Sanırım gümrük çalışanları yarım zamanlı çalışıyormuş o yüzden zaten yavaş olan gümrük iyice yavaşlamış. Yani yavaş da olsa gelmesi lazım.
 
Ben geçen gün alıp deneyecektim AD9833 modülünü.

25-30 TL gibi bir fiyatı vardı. Stok kalmamış. :kizgin3:

Ad9233 digital kontrollü. XR2206 ise tamamen analog.

Ne için kullanacaksınız o önemli. Cihaz mı satın almak istiyorsunuz modül mü?
 
(konu burada açılmışken başka açmak istemedim) ad9833 ile sinyal jenaratörü kurmak xr2206 ile yapmakdan daha iyi duruyor hem bant genişliği açısından hemde sinyal temizliği açısından açık kaynak olarak bulduğum proje budur

projenin sağlamak istedikleri
1-) sinus ,kare ,üçgen dalga (10Mhz ki bunu ad9833 12.5Mhz ile yapıyor)
2-) +,- 12v (peak to peak )
3-)genlik ayarı
4-)offset ayarı

ad9833 sinyal jenaratörü.png

şemasını ve bulduğum linki ekliyorum bu konuda sizler ile fikir yürütmek isterim xr2206 yerine ad9833 ile bu proje nasıl olur
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,828
Mesajlar
99,447
Üyeler
2,476
Son üye
mrmandos

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top