Aha Güveniyoruz İşte Memleketin Firmasına

Omega

Kıdemli Üye
Katılım
24 Kasım 2018
Mesajlar
2,063
Siparişini verdiğim topu topu 2 kalem malzeme .Fiyatları uygun diye ve web sitesinde koca koca harflerle "80 yıllık firmayız" lafınıda arama kutusunun hemen yanına koymuşlar,verdim web sitesinden siparişimi .Siparişiniz alındı diye mail geldi .Dakika bir gol bir.Kargo ve fatura adresimdeki 2 satır da aynı adresin devamı yok dolayıyle uğraş artık kargom nereye giderse.

Bir mail daha attım kargo adresimde 2 satırda aynı,başka firmalarlada alışveriş yapıyorum onlarda da adres otomatik alınıyor ve sorun olmuyor ,yazılımınızı kontrol etmenizde fayda var , doğru adres bilgilerim şudur dedim.Havalesini yaptım "Pazartesi kargoya veririz Salı elinizde olur" dediler. Salı akşamı telefonla aradım cevap "Onu göndermişizdir" Dedim kargoyla ilgili herhangi bir SMS de gelmedi dedim."Hıı evet onunla ilgili ayarlarda bir sorun var birkaç gündür çalışmıyor" dedi.

Yav kardeşim yazılımında sorun olabilir de senin elemanın hazırlasın ,çokmu zor sekiz kere telefonumu yazdım.Kısa bir şablon "Sayın .....(excelden birleştir fonkisiyonu ile alınan hücre bilgisi) siparişiniz kargo edilmiştir.Daha da güzel çalışmak istiyorsan takip numarasını da ekle.

Benim zamanımda bile vardı SMS gönderen excel programları.Şimdi dernekler bile bu programlarla toplu mesajları gönderiyor "Nizamettin beyin Annesi vefat etmiştir" " diye.

Bugün yine aradım yine "Gönderilmiştir o sipariş deyince" "yav kardeşim gönderdiyseniz takip numarası şudur deyin " dedim cevabı "Şifreler mihriban hanımda o da şu anda dışarıda bi yarım saat sonra ararsanız konuşursunuz " dedi.

Buyrun memleketin 80 yıllık şirketinin hali de bu.
Başka firmalara Thermokapıl sorarsın karşıdaki sanki ben don lastiği soruyormuşum gibi cevap verir arkasından da "Siz önce nasıl bir termokapıl istediğinize karar verin "diyor.Diyemiyorsunki :

-Embesil arkadaşım bu malı satan sensin sen bana ne tür bir uygulamada kullanmak istiyorsun ,maximum sıcaklık nedir ,istediğiniz hassasiyet nedir sor ben sana söyleyim sende buna göre K olur J olur hangisi uygun değildir söyle.Metresi şu kadar dır de.Yok adamı salak yerine koymak yeri geldiğinde testis geçmek varken ne gerek var bu zeki cevaplara.

Elin Çinlisine 10 adedine 2 dolarmıydı neydi PCB yaptırdım 5 kere mail gönderdi.Biz bu tür uzantıyı convert edemiyoruz diye ,başka bir çinli PCB firmasına JLC miydi öyle birşeydi gönderdim bedava dönüştürdü ve bana gönderdi bende PCBWAY e gönderdim sonra da onay aldı bu şekilde çıkacak diye bende onay verdim.

Elin Çinli firması gönderdiğimiz ürün bize geri geldi dispute açın diye haber veriyor.Türkiyede akşam 5 de yazdığın maile Çinden 2 dakika sonra cevap geliyor.
Bizimkiler de Outlook mu neyin şifresiyse artık bilmediğinden mihriban hanımı bekliyoruz.
 
Son düzenleme:
Türkiye'de sattığı malı tanıyan esnaf bulmak, özellikle de elektronik malzeme sektöründe, samalıkta iğne aramak gibidir. O yüzden sıradışı bir parça gerekiyorsa doğrudan mouser veya digikey'den falan almak lazım. Bu sefer de karşına gümrük musibeti çıkıyor, ama onun da hal yolu bu firmalardan düzenli mal getiren yerli firmalardan sipariş vermek. Neticede bir şekilde kazıklanıyorsun. Ya yerli firma birkaç misli fiyata satıp kazıklıyor, ya da türk gümrüğü senin malı "ticari" sayarak kazıklıyor. Bir siyasetçi şöyle demişti "Türkiye'de düzen sürekli değişiyor, ama düzülen hep aynı ..."
 
Eskiden böyle değildi.Malzemeyi sorduğunda elektroniği bilen esnaflar vardı .Şimdikilerin hemen hepsi sanki Microchip in Türkiye bayisi.Malzeme tanımayı da geçtim adamlarda kibarca konuyu öğrenmek yardımcı olmak gibi bir niyet de yok.Sorsan hepsi Tesla gibi bilgili .Ticari tecrübelerini hiç sorma.
Kollarını yanlara açıp uçma moduna girip ,bir elinde araba anahtarı ve cüzdan diğerinde IPhone ve Marlbora paketi taşıyan bu tiplerle ,şu anda 900 kişinin çalıştığı fabrikanın sahibi olduğu halde ,simdiye kadar ne kimsenin gurunu kıran bir hareket yapan ve nede bir söz söyleyen eski patronumu hatırladıkça, ne kadar büyük yanlışlar içinde olduklarını görüyorum ve üzülüyorum.
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,653
Mesajlar
97,270
Üyeler
2,438
Son üye
İbrahimSönmez

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top