Akıllı güvenlik kamerası

tmyshn

Yeni Üye
Katılım
26 Nisan 2022
Mesajlar
2
Merhaba arkadaşlar, Akıllı güvenlik kamerası yapmayı düşünüyorum. Yazılımcıyım ama arduino ile pek deneyimim yok. Karttır, devre işleridir pek içli dışlı değilim.
Bir kaç araştırmayla ESP32 ile görüntü alıp hareket sensörü ile bildirim göndermeyi kafamda hallettim kolay.
Ama ben bir tık daha ileri taşımak istiyorum. Mesela hareket ve görüntüyü bana iletince, Ben gelen o kişiyle sesli iletişime geçmek istiyorum. Karşılıklı olarak.
Hatta biraz eğlenceli olsun diye Arduino'ya hareket algılanınca karşı tarafa "Kendini tanıt" gibisinden iletişime geçmesini ve if else ile alınan cevaba göre kayıtlı cümleleri söylemesini planlıyorum.
Bunun için hangi kart veya elamanları almam lazım.
İşin en önemli tarafı ise bunları nasıl şemalandırıp birbirine bağlayacağım hakkında pek bir fikrim yok yol gösterebilecek varsa çok sevinirim. Hayırlı günler dilerim.
 
Canlı olarak konuşmak daha kolay ve masrafsız olur. Mesela kamera hareket algıladığı da arduino bir diyafon sistemini aktif eder ve bu sayede canlı olarak iletişime geçebilirsiniz.

Ama eğer karşı tarafın söyleyeceklerine arduino cevap versin istiyorsanız sadece sesi tanıma modülü 600₺ civarında.
Screenshot_20220426-145656.jpg


Birde sesi tanıdıktan sonra cevap verecek ses kayıt modülü lazım. Onlar biraz daha ucuz olsa da sanırım en fazla 10sn filan kayıt yapıyorlardı. Araştırmak lazım.

Screenshot_20220426-145745.jpg
 
Evet biraz pahalıymış. O zaman seçenek ikiyi yapalım hocam dediğiniz gibi. Canlı iletişim için hangi kartı almamız lazım.
Teşekkürler bu arada cevabınız için.
 
Evet biraz pahalıymış. O zaman seçenek ikiyi yapalım hocam dediğiniz gibi. Canlı iletişim için hangi kartı almamız lazım.
Teşekkürler bu arada cevabınız için.
Aslına bakarsan canlı iletişim modülü diye bir şey var mı bilmiyorum. Bence diafon sistemlerini bir araştır. Hatta şu çaycıların kullandığı sistem bile olabilir. Kamera hareket algıladığı da arduinonun bir pini ile diafonun gücünü anahtarlayarak açarsın. Eski sistemdeki metrelerce kablo yerine de bluetooth, wifi yada rf modüller kullanabilirsin.

Bun elemanlara karar verdiğinde şemada yavaş yavaş ortaya çıkar.
 
esp32nin dahili ı2s hattı var.
eğer gelen sesi alabilirseniz esp32'ye ı2s destekli amfi entegreleri var onunla alabilirsin dışarı
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,828
Mesajlar
99,423
Üyeler
2,476
Son üye
mrmandos

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top