Benim önerdiğim demonte güç kaynağında mutlaka AC vermek gerekiyor. Ama @serkan_48 ın şemasını verdiği her iki güç kaynağı da DC ile çalışır. Bu arada bu ikisinden hangisini yapmaya başlamıştın?
Daha once uyguladigim bazi degisikliklerle 30 volt ve 10 amper cektigim guc kaynaginin orjinal semasi asagida. Bence hem lineer hemde guvenilir bir devre dusunuyorsaniz bu proje tam buna gore. Devre hem sabit akim hemde sabit gerilim modunda calisabilir. Akim limitleme sayesinde set ettiginiz akim uzerine cikmaz kisa devre akimi gecmedigi icin kolay kolay bozulmaz.
Boyle bir devre yapacaksaniz yardimci olurum.
2590 eklentisine bak
offf iyice kafam karıştı abi , kusura bakma . dur sadeleyeyim.
siz bu güzel dediğinizde https://www.qsl.net/z33t/dc_0-30v_0-3A_eng.html vu linkteki şemayı çizdim yaptım.. ykardaki pcb işte. onda sorun yok.
bana dc girişli yine güzel bir devre lazım.
ikiside lm723 lü. bunlardan hangisi daha iyi. bir kere yapayım lazım oldukça kullanayım diyorum abi.
birini tercih edip başlayacağım. perşembeye bitirmem lazım. sizce hangisi ?
Gerçektende Bende taviye edrim güzel bir devreYapacak olan arkadaşlara LM723 entegresi ile yapilmis asagidaki devreyi oneririm. Dahq hassas bir cihaz yapmayi dusunuyorsaniz feedback sense uclari olqn bir devre vqrdi elimde elektor dergisinde yayinlanan bir devre onu yapabilirsiniz. isterseniz onunda şemasını paylaşabilirim.
O semadaki 2x12 volt opamlari beslemek için midir
Bu devre güzel mis evet. Baya kafa yordum gece.
Elektorun devresinde 2 adet doğrultucu var. Bunu iptal edip ayni hatlara 24vdc girsem olur mu. O semadaki 2x12 volt opamlari beslemek için midir
1.Hocam devreyi kurdunuz mu acaba çalıştı mı?Aynen. Temiz ve bağımsız bir kaynaktan beslenmeleri daha uygun olur.
1.Hocam devreyi kurdunuz mu acaba çalıştı mı?
Hocam bu devreyi kuracağım. Lakin elektor dergisinde olan devreyi ilk öncelikli kuracağım. Sorduğum sorular o devre ile alakalıydı. Konuyu okuduğumda o devrenin benim kullanacağım alanda daha uyumlu olacağına kani oldum. Yukarıda sorduğum soruların cevabını alabilirsem çok makbule geçerDevreyi kurdum ve bazı problemleri de giderdik. Gelişmeleri aşağıdaki konudan takip edebilirsin.
Hocam bu devreyi kuracağım. Lakin elektor dergisinde olan devreyi ilk öncelikli kuracağım. Sorduğum sorular o devre ile alakalıydı. Konuyu okuduğumda o devrenin benim kullanacağım alanda daha uyumlu olacağına kani oldum. Yukarıda sorduğum soruların cevabını alabilirsem çok makbule geçer
2. 4 ve 16 ıncı dirençler * olarak gözüküyor. Oralarda ne kullanıdınız?
3.741 opamp yerine TL071 kullansam olur mu ?
4. d6 daki diyot 3.3v normal zener diyot mu? Değil ise tam adı nedir?
5. Devrenin tam çıkışları neresi? Biliyorum komik olacak ama U çıkış anladım ama Us ne oluyor?
bu konuda devreyi yapan kişilerin yorumlarını okudum gayet başarılıymış.Dergideki makaleye baktım. Devreyi kendim kurmadım ama devrenin tasarımı güzel.
Hocam çok teşekkür ederimU+ ve U- çıkış terminalleri, US+ ve US- de "sense" girişleri. Eğer yüksek akım çeken bir yük, uzun kablolarla güç kaynağına bağlı ise, bu sense girişlerini yüke yakın bağlarsan, güç kaynağı yük üzerinde ayarlanan voltajın olmasını sağlar.
Hocam tekrar rahatsız edeceğim sizi. Dc 24v ve dc 12v için metal kasa kaliteli bir adaptör kullanacağım. elektorun dergisindeki c10 kondansatörü 4700uf 63v olan kondansatörün önemi var mı ? Olmasa olur mu acaba yada daha küçük değer bir kapasitör olsa? max 7-8 amper çekeceğim.Dergideki makaleye baktım. Devreyi kendim kurmadım ama devrenin tasarımı güzel.
Hocam tekrar rahatsız edeceğim sizi. Dc 24v ve dc 12v için metal kasa kaliteli bir adaptör kullanacağım. elektorun dergisindeki c10 kondansatörü 4700uf 63v olan kondansatörün önemi var mı ? Olmasa olur mu acaba yada daha küçük değer bir kapasitör olsa? max 7-8 amper çekeceğim.
peki hocam bende trafo olmadığı için sense + bacağını nereye bağlayacağım. Devre şemasında trafonun sargılarının ortasından çekmiş gözüküyorElektor güç kaynağı 3 A veriyor ve o kondansatör de o akıma göre. 7-8 A için çok daha büyüğü gerekir.