AR-GE çalışmalarım.

kudretuzuner

Aktif Üye
Katılım
16 Ocak 2022
Mesajlar
215
Merhaba,
Arkadaşlar foruma bugün üye oldum. "Facebook" ta bulunan gurubumdaki çalışmalarım bir süre sonra kaybolmakta veya çok aşağılara gitmektedir. Ben de çalışmalarımı bu başlık üzerinden paylaşmayı düşünüyorum.
Arşivimde biriken çalışmalarımın tamamını zaman buldukça paylaşacağım. Ben amatörüm. Mesleğim de elektronik değil fakat çok uzun yıllar hobi olarak uğraşmaktayım. Çalışmalarımın genç arkadaşlara faydalı olmasını istiyorum. Benim üzerinde uzunca çalıştığım konu PIC to PC ve PC to PIC usb üzerinden haberleşmesidir. PIC tarafına "pıc assembly" PC tarafına da ara yüz olarak VB.net 2010 express edition ile yazmaktayım. Tüm kodların tamamı (asm ve VB.Net) bana ait olup kesinlikle çalışmaktadır. Kodlarda değişiklik yapmak isterseniz orijinal yedeğini alın lütfen. Amatör olduğum için lütfen yapacağım olası hatalarımı düzeltirseniz çok
memnun olurum. Çünkü genç arkadaşları hedef alıp yazdığım yazılarda hata yapmak istemiyorum. Sağlıklı günler dilerim.
Not: drobbox linkleri bana ait olup problemsizdir.
 
Merhaba,
Elektronikte sensörler hep ilgimi çekmiştir. Zira dış ortamdan gelen dataları ancak sensörler vasıtası ile anlamlandırma imkanımız var. Bir süreden beri çalışmakta olduğum BASINÇ (kuvvete dayalı)olayı için çeşitli sensörler denemekteyim. MPX 57XX serisini gayet sağlıklı kontrol edebildim. Kompresör basıncını dijital olarak okuyabildim. Şimdi ise(velostat) bu eleman ile çalışmaktayım. Bu çalışma ile alt çenenin üst çeneye yaptığı basıncın eşit olup olmadığını kontrol etmeye ve de PC'den bu oranı görmeye çalışıyorum. Sağlı sollu ölçmeyi bitirdim. Ama değişik değerler alınca acaba çenenin tek taraflı olmak üzere hangi bölge değişik onu ölçmeye çalışmaktayım. O da bitmek üzere baskı devresini hazırlamaktayım. Özetle son linkim yabancı bir forumdakini vereyim. Merak eden arkadaşlara prensip şemalarını ve de şablon yazılımlarını paylaşabilirim. Not: Bir link var ki beni hayran bırakmıştır. Hasta, nörolg, yazılımcı, mekatronikçi ve de fizyoterapistin mükemmel uyumu sayesinde gerçek ROBOT KOL budur.
 
Son düzenleme:
Merhaba, bir yıldan fazladır üzerinde çalıştığım projemin birinci etabını bitirdim. Bir süre de klinikte testleri de yapıldı. Bu çalışmada alt çenenin üst çeneye yaptığı basıncın sağlı sollu ne kadar basınç yaptığı (kgr/cm2) PC'den grafik olarak okumaktayım. 4x1.5 AA pil ile çalışmakta ve PC ile RF bağlantı sağlamaktadır. Böylece ürün %100 güvenli olmaktadır. Bundan sonraki etapta sağdan ve soldan 4 ayrı noktalardan değer alıp okumaktır.
 
Merhaba, bir yıldan fazladır üzerinde çalıştığım projemin birinci etabını bitirdim. Bir süre de klinikte testleri de yapıldı. Bu çalışmada alt çenenin üst çeneye yaptığı basıncın sağlı sollu ne kadar basınç yaptığı (kgr/cm2) PC'den grafik olarak okumaktayım. 4x1.5 AA pil ile çalışmakta ve PC ile RF bağlantı sağlamaktadır. Böylece ürün %100 güvenli olmaktadır. Bundan sonraki etapta sağdan ve soldan 4 ayrı noktalardan değer alıp okumaktır.
Elinize sağlık. İşe yarar bir şeyler görmek güzel gerçekten.
Geçen gün arduinolara gelen zamlardan sonra bir umut pic ler ucuzdur diye bende pic öğreneyim dedim ama fiyatlara bakınca vaz geçtim. Atmelden aşağı kalır yanı yok. :)
 
Biliyorsunuz, arduino hazır kod kullanıyor. PIC ise ucu açık, nasıl kodlarsanız öyle çalışır. Ben kendi tasarımım olan bord ile çalıştığım için çok ta sorun olmuyor. Linkteki eski versiyon, yeni versiyonda PC' ye RF ile bağlantı yapıyor
 
Merhaba,
Cihazın bir örneği(eşi) yok hatta FSR sensör fikri dahi benimdir( literatürü biraz taradım rastlamadım ama EMG ile çalışmalar yapılmış). Halen üzerinde çalışmalar yapmaktayım. Projenin tamamı bana aittir. (MCU yazılımı, PCB dizaynı, PC arayüz yazılımı, kutu dizaynı ve montajı). Dışarıdan yardım almadığım gibi sensörleri de ben hazırlayıp kalibre etmekteyim. Tabii ki daha çalışma aşamasındadır. sterilizasyon kısmı çok basit iş. Sensör takıp çıkarmalı ve de değiştirilebilir. Sadece MCU hex yazılımı 35kb tutarındadır. PIC'in RB0-RB7 ve RD0-RD7 pinlerine giren ayrı ayrı 00-FF arası sekiz bit tek tek birbirleri ile kontrol edilmekte ve de çıkan değerlere göre PC'ye anlamlı datalar yollamaktadır. PC'de gelen bu anlamlı dataları yazılım yolu ile bargrafa dönüştürmektedir. Özetle bu çalışma sağlı sollu basıncı ölçmektedir. Hedef, her bir dişin ayrı ayrı üstteki dişe yaptığı basıncı ölçüp ona göre işlem yapmaktır. Şimdilerde 4 noktadan ölçü almaya çalışıyor ve yazılımını hazırlıyorum. Bundan önceki çalışmam ise Diş Ünitlerinin tüm fonksyonlarını tablet PC'ye aktarıp dokunmatik ekrandan kontrol eden bir kart yaptım. Aslında genel amaçlı bir giriş çıkış kartıdır ama ben Ünitlere uyarlayıp PC ara yüz yazılımı ona göre yazdım.
 
Son düzenleme:
Merhaba, takip edenler bilir, amatör olarak özgün çalışmalar yapan ve de örneği olmayan projeler geliştirmeye meraklı biri olarak son projemin PCB devresini de bitirdim. Baskıya gidecek. Daha önceden alt çenenin üst çeneye sağlı sollu olarak yaptığı çiğneme basıncını bu seferki çalışmamda sağlı sollu sekiz bölgeden(sağlı sollu dörder bölge olarak) ölçüm almayı başardım. MCU yazılımı biraz zahmetli oldu. Bu projede ilk defa 2 MCU yu(18F4550 ve 16F628A) sinkronize çalıştırıp PC tarafındaki yazılımda da değişiklik yaparak mevcut dişlerinde ağız içindeki konumlarını da görsel olarak işaretlemek mümkün olmaktadır. Böylece dişlerin eksikliklerine göre de bargrafladaki değişiklikleri de gözlemlenebilmektedir. Kısmet olursa son bitmiş halini de yayınlayacağım. Teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,824
Mesajlar
99,377
Üyeler
2,476
Son üye
mrmandos

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top