Arduino Nano Harici Güç Kaynağı

miskalikan

Üye
Katılım
31 Ekim 2022
Mesajlar
10
Arkadaşlar selamlar,

Arduino nano ve nano shield ile dört adet servo motor kontrolü sağlamaya çalışıyorum(otto diy robot). Nano'yu lehimsiz şekilde aldım ve erkek pinleri lehimledim. Dün 4 adet 1.5V ile harici giriş yaptığımda Nano'da yer alan 15. pinden (D12) duman çıktı. Sonrasında iyi lehim yapmadığımı düşünerek tekrar lehim yaptım ve bu sefer usb ile güç verdim ve aynı yerden duman çıktığını gördüm. Sanırım Nano'yu kaybettim :)
Biraz araştırdığımda Nano shield'e harici güç için (4 adet 1.5V pil) VIN ve GN hattına lehim yapılması gerekiyormuş. Bu şekilde yaptım; ancak elimde nano olmadığı için deneme fırsatım olmadı. Yaptığım bu işlem doğru mu ya da nelere dikkat etmem gerekir?
Servo motorları 4 adet 1.5V ile kontrol etmek istiyorum.

Teşekkür ederim.
 
Elektronik mühendisliği mi okuyorsun? Eğer öyle ise önce nano'nun devre şemasına baksaydın keşke. Şemadaki LDO yu farkedip onun girişine 5V üzerindeki voltajı vermen gerektiğini anlardın. Neyse, eğer D12 ye 6 V verdiysen işlemcinin o GPIO pinini yaktın demektir. Geri kalan pinlerin hala sağlam olma ihtimali yüksek. Devreyi doğru bir şekilde kur ve D12 dışındaki pinlerle işi bitir.

1678267394920.png
 
Merhabalar,
"-Elektronik mühendisliği mi okuyorsun?"
Hayır, okusaydım keşke :) ama kendini bu alanda geliştirmeyi ve öğrenmeyi amaçlamış biriyim :). Şema okumalarını bilmiyorum bu yüzden gördüğüm terimleri internette araştırıp ne işe yaradığını öğreniyorum :). İlerleyen günlerde online platform üzerinden elektrik, elektronik eğitimleri almayı düşünüyorum.

Değerli bilgileriniz için teşekkür ederim. Devre kurma(çizim) işlemini yapabilirsem burada sizlerle paylaşıp onay almak isterim.
 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
5,821
Mesajlar
99,360
Üyeler
2,476
Son üye
mrmandos

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top