Ayarlı güç kaynağı hakkında

Comparator

Yeni Üye
Yeni Bit Eşlem Resmi.png

merhaba arkadaşlar bu işte yeniyim resimden anlaşıldığı gibi
pc power suplay lm2577s-lm2596 step up-down katına bağladım voltamper metre ile istediğim voltaj ve amper değerini ayarlayıp çıkış alıyorum

şimdi 220 v olmayan yer veya zamanda 30 volt a kadarki çalıştıracağım (led, motor , cep şarjı, laptop şarjı çeşitli elektronik kartlar vs vs ) alertler için sisteme akü dahil ettim fakat aküden çıkış alıyorum ama power suplaye güç verdiğimde akü şarj olmuyor şemayı anlayabilen arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.

Akü ve PC power supply senin SMPS devresine diyotlarla bağlı. Diyot ne iş yapar? Akımı tek yönde geçirir. Senin akünün şarj olmasını engelleyen o diyot. Diyodu koymasan da olmaz, bu sefer akü ve PC power supply voltaj farkından dolayı bir tarafa büyük akım akar. Senin yapman gereken aküyü ayrı bir şarj devresi ile şarj etmek.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,957
Üyeler
2,825
Son üye
karahanli7

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back