Ayarlı Güç Kaynağı İçin Kasa Seçimi

0.5mm A3 bir alüminyum 60₺
Bunun aynısının 2mm olanını alsak 200₺ yi bulur sanırım. 100x25x2mm olanı 400₺ civarında.
Araştırmaya devam edeceğim. Levhayı bulduğumu varsayarsak aşağıdaki gibi bir çizimi corel de yapıp cnc ile kestirebilirim. Katlanma yerlerine de 0.1mm'lik bir çizik attırırım, bu sayede katlanması kolay ve kusursuz olur. Kulakçıklara da ikişer tane M3 delik açtırırım ve somunlu vidalar ile birleştiririm. Resmi sadece derdimi anlatmak için çizdim. Yoksa katlandığında tam bir kutu olan birşey yapmayacağım.
Taban için kulakçıkları olan dikdörtgen bir levha, kapak olarak da U şeklinde bir levha, arka için de sigortalı bir power supp girişi açılmış bir levha ve en son ön için de 3D yazıcıdan lcd, pot delikleri açılmış bir baskı. Kulağa hoş geliyor maliyet kısmını halledersek :)

20220312_091701.jpg
 
Bu arada çizimi 2 mm olarak yazdım ama ben yanak kalınlığı 1.5 mm olan bir alüminyum kullandım. Oldukça sağlam.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,810
Mesajlar
99,238
Üyeler
2,474
Son üye
sharjah

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top