Memnun olurum.her türlü yardıma açığım.Pic kullanmayı bende bıraktım. Arudino oldukça pratik iş görüyor. Sadece şarj cihazı yapacaksan nispeten basit kurguda yardımcı olurum istersen.
Memnun olurum.her türlü yardıma açığım.Pic kullanmayı bende bıraktım. Arudino oldukça pratik iş görüyor. Sadece şarj cihazı yapacaksan nispeten basit kurguda yardımcı olurum istersen.
Memnun olurum.her türlü yardıma açığım.
Omega ustam bazi videolarda alt yazi secenegi yok. Bu video hazirlayan kisiye mi bagli?
Sen nasil bir seyler yapmak istiyorsun. Yada takildigin noktalar nedir kodlama mi?
Bilmiyorum .Bende araştırayım
Evet vidoyu yükleyenin yaptığı ayarlardan /tercihlerden sanırım
Hocam o projede kodlar ni cad için uygun. kod dönüştrülsede bir işine yaramaz yeni kod yazman gerekli.
Pic basic ile yazılımış 14 yıl önceki kodun Arduninoya dönüştürülme kısmında zorlanırım .En azından pil şarz kısmının bir kaç procesürü arduino da yazılırsa çok işime yarar.
Gerçi BMS çipi bunu yapacak ama örneğin Kurşun asit aküleri doldururken bu programı kullanabilirim.(Tabi voltaj ve akım değerlerini değiştirerek)
Neyse hocam teşekkürler
ben dps5005 kulanıyorum ve oldukça iyi bir cihaz beni üzecek bir durumla karşılaşmadım şimdiye kadar yaklaşık 1 senedir aktif kulanıyorum tavsiye ederim, bahsettiğiniz diğer iki cihazı ben hiç kullanmadığım için pek bir şey söyleyememMerhabalar, arduino, esp gibi mikro denetleyiciler ile kendimce hobi amaçlı devreler, projeler yapmaya çalışıyor, elektronik öğrenmeye çabalıyorum. Artık adaptörlerle uğraşmaktan sıkıldığım için bir ayarlı güç kaynağı almak istiyorum. Yazdıklarınızı okumadan önce hem marka olarak sevdiğim uni-t yi alacaktım, aslında bu forumada fiyat araştırması yaparken denk geldim. Ancak yazılanları okuduktan sonra akım ve voltaj korumasının önemli olabileceğini düşünerek ka3005d yi gördüm. Ev ortamında ve uğraştığım projelerde 30 voltun 5A in yeterli olacağını (belkide 15V bile fazlasıyla yeterli olacaktır) İnternette pc güç kaynağını kolayca 3.3, 5, 12 volt sigortalı çıkışlara çeviren molex bağlantılı ucuz bir devre satılıyor. Elimde bolca güzel power supply var. Sizlerin deneyiminden faydalanmak istiyorum. Bütçe olarak 1000 liraya kadar verebilirim. İnternette bazı kişiler dps 3005 gibi cihazlar kullanıyor, yorumları çok başarılı olduğu yönünde. Sizlerden ricam bana yardımcı olabilir misiniz? İlginize şimdiden çok teşekkür ederim.
Soruyu eklemeyi unutmuşum. Sizce dps 3005 gibi bir cihazı, bir power supply ile mi kullanmak, yoksa unit nin 30v 5a lik cihazını mı yoksa ka3005d mi benim için daha uygun olur.
Switch mode bir güç kaynağı kullanmak sizin için sorun olmayacaksa hem fiyat hem de ağırlık ve yer anlamında daha avantajlı ürünler kullanabilirsiniz. dps5005 gibi modüller oldukça popüler bu kadar harcamadan da https://mekatronik.org/forum/threads/100-puanlik-uzmanlik-sorusu.1691/post-29846 benim yaptığım gibi XL4016 modül Volt-ampermetre ve bir iki çevre ekipmanıyla da aynı işi görebilirsiniz.Merhabalar, arduino, esp gibi mikro denetleyiciler ile kendimce hobi amaçlı devreler, projeler yapmaya çalışıyor, elektronik öğrenmeye çabalıyorum. Artık adaptörlerle uğraşmaktan sıkıldığım için bir ayarlı güç kaynağı almak istiyorum. Yazdıklarınızı okumadan önce hem marka olarak sevdiğim uni-t yi alacaktım, aslında bu forumada fiyat araştırması yaparken denk geldim. Ancak yazılanları okuduktan sonra akım ve voltaj korumasının önemli olabileceğini düşünerek ka3005d yi gördüm. Ev ortamında ve uğraştığım projelerde 30 voltun 5A in yeterli olacağını (belkide 15V bile fazlasıyla yeterli olacaktır) İnternette pc güç kaynağını kolayca 3.3, 5, 12 volt sigortalı çıkışlara çeviren molex bağlantılı ucuz bir devre satılıyor. Elimde bolca güzel power supply var. Sizlerin deneyiminden faydalanmak istiyorum. Bütçe olarak 1000 liraya kadar verebilirim. İnternette bazı kişiler dps 3005 gibi cihazlar kullanıyor, yorumları çok başarılı olduğu yönünde. Sizlerden ricam bana yardımcı olabilir misiniz? İlginize şimdiden çok teşekkür ederim.
Soruyu eklemeyi unutmuşum. Sizce dps 3005 gibi bir cihazı, bir power supply ile mi kullanmak, yoksa unit nin 30v 5a lik cihazını mı yoksa ka3005d mi benim için daha uygun olur.
Peki, dps5005 alıp pc power supply ile beslemek kötü bir tercih midir?Switch mode bir güç kaynağı kullanmak sizin için sorun olmayacaksa hem fiyat hem de ağırlık ve yer anlamında daha avantajlı ürünler kullanabilirsiniz. dps5005 gibi modüller oldukça popüler bu kadar harcamadan da https://mekatronik.org/forum/threads/100-puanlik-uzmanlik-sorusu.1691/post-29846 benim yaptığım gibi XL4016 modül Volt-ampermetre ve bir iki çevre ekipmanıyla da aynı işi görebilirsiniz.
besleyebilirsin ancak pc power supply 12v veriyor en fazla onun yerine ben laptop şarj aletinden iki tane seri bağlayarak kulanıyorum her biri 19v 4.7A bit pazarlarından rahatlıkla ucuza bulunabiliyorPeki, dps5005 alıp pc power supply ile beslemek kötü bir tercih midir?