Babamın atölyesinde bulduğum şoke edici bir alet

Benim babam geçen sene youtubedaki free energy videolarından etkilenip mıkanatısın etrafına teller sarmış ampül falan bağlamış. İlk gördüğümde epey düşünmüştüm.
Belki bu da öyle bir maceradır:)

Son düzenleme:
Habire anılarını anlatan dede olarak gene bir ani paylaşayım çılgınlık mevzu ortaya atılınca. Öğrenci evinde kalıyoruz üniversitede. Kaldığımız evin banyosunda şofben yok ama küvet var nasıl bir çelişki ise . Nasıl yıkayacağız. Kafası her bir halta basan bir ev arkadaşım vardı. İki tane ikişer metre 2.5 luk kablo buldu. Bunun da uçlarına telli çay ocağı rezistansı bağladı. Bunu doldurulmuş küvete daldırıp kablo uçlarını da prize sokuyorduk. Yarim saat sonra su fokurdamaya başlayınca sistemi söküp küvette yıkanıyorduk. Şimdi bu yaptığımızı düşününce yahu ne salaklik diyorum. Başka çılgın öğrenci hatıralarımi da başka zamanlarda anlatayım.

Timur hocam mümkünse bana birşey olursa bütün teknik ekipman donanımım forum arkadaşlarıma hibe usulü dağıtılsın diye bir not yaz . Ondan sonra ar-ge ye başlarsın :)
Bu foruma çok gelir o malzeme. Yan forumlardan bir kaç bin tane daha üye çekmek lazım :katil2:

Bundan 5 sene önce gibi bahçeye internetten 1000 tane solucan almıştım. Kaliforniya solucanıymış. Küçük boylu, cılız şeyler. Aradan yıllar geçti, toprağı bellerken bunlara hiç rastlamıyorum. Toprağı havalandırsın diye aldık ama ya bir kenarda ense yapıyorlar, yada başka bir bahçeye firar ettiler. Hatta sövüyorduk arada bir bunlar fetöcü olabilir diye :katil2:

Bu kaliforniyalıları bıraktığım yere özellikle deneyeceğim bunu. Hatta 380 V ile gireyim. Çalışsınlar biraz şerefsizler :D

Bundan 5 sene önce gibi bahçeye internetten 1000 tane solucan almıştım. Kaliforniya solucanıymış. Küçük boylu, cılız şeyler. Aradan yıllar geçti, toprağı bellerken bunlara hiç rastlamıyorum. Toprağı havalandırsın diye aldık ama ya bir kenarda ense yapıyorlar, yada başka bir bahçeye firar ettiler. Hatta sövüyorduk arada bir bunlar fetöcü olabilir diye :katil2:

Bu kaliforniyalıları bıraktığım yere özellikle deneyeceğim bunu. Hatta 380 V ile gireyim. Çalışsınlar biraz şerefsizler :D
Abi bizim bahçeye gelmiş olabilirler nereye kürek vursak 3 taneden aşşağı çıkmıyor toprağın altı aşırı kalabalık.

Abi bizim bahçeye gelmiş olabilirler nereye kürek vursak 3 taneden aşşağı çıkmıyor toprağın altı aşırı kalabalık.

Ne güzel işte. Türk solucanı bizde de bolca var artık. İri yarı, yılan gibi :) Babam herhalde bunların ağaçların köklerini yediğinden şüpheleniyordu o yüzden yaptı bu aparatı demekki.

Ne güzel işte. Türk solucanı bizde de bolca var artık. İri yarı, yılan gibi :) Babam herhalde bunların ağaçların köklerini yediğinden şüpheleniyordu o yüzden yaptı bu aparatı demekki.
Eğer bir rezistans değeri yoksa böyle bir cihazın sigortayı attirmadan çalışması mümkün değil. Ayrica bu cihazdan toprağa akan akim nötr üzerinden degil toprak üzerinden trafo işletme topraklamasına gideceği için kacak akim rölesi de atacaktır. Her halükarda hayali bir projeye ait bir ürün olarak gözüküyor. Ilk sigorta attığında herhalde çakılan nasa uzay mekiği misali proje rafa kaldırılmış bence .

Eğer bir rezistans değeri yoksa böyle bir cihazın sigortayı attirmadan çalışması mümkün değil. Ayrica bu cihazdan toprağa akan akim nötr üzerinden degil toprak üzerinden trafo işletme topraklamasına gideceği için kacak akim rölesi de atacaktır. Her halükarda hayali bir projeye ait bir ürün olarak gözüküyor. Ilk sigorta attığında herhalde çakılan nasa uzay mekiği misali proje rafa kaldırılmış bence .

O zaman belki de nemli toprak değil de kuru toprakta denenmesi gerekiyor bunun. Yani topraklama direncinin sigortayı attırmayacak kadar yüksek olması lazım.

abi bizim bahçeden çıkanlar nereli bilmiyorum ama gerizakalı olduklarına eminim.
kürek vurup dışarı çıkarınca "oohoo birdaha kim kazıp aşşağı inecek" diyorlar herhalde gün yüzüne çıkanlar 3 gün orda kalıyor gitmek istemiyorlar bi yere bazısı güneşten kavrupulup kalıyor bazısı gidiyor.

solucan değil de suya elektrik verip balık avlarlar akarsularda, o işe yarayabilir...

solucan değil de suya elektrik verip balık avlarlar akarsularda, o işe yarayabilir...

Orta gerilim tellerine kanca atıp onu deneyenler vardı geçmişte (34 kV). Gerisini Darwin halletti, artık aramızda değiller ...

Forum istatistikleri

Konular
6,953
Üyeler
2,824
Son üye
selocan32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back