Babamın atölyesinde bulduğum şoke edici bir alet

Timur hoca buzdolabi yüzünden yaptım demezsin inşallah o işi.

Freze ile kesim başlatmışım, o arada elektrik süpürgesini çalıştırıp talaş temizleyeceğim, pat KAR atıyor, freze ucu kırılıyor. Zaten üzerindeki KAR de 30 mA lik idi. 15 mA bile bir adamı rahat öldürür ve KAR da hiç engellemez. 20 mA lik KAR taksam daha da sık atacak.

20 sene evvel çalıştığım köyde jeneratörle suya elektrik verip çuvalla balık alıyorlardı, yavruları da öldürdüğünden zıkkımın kökünü yiyin diyordum gördükçe. aklıma bişey takıldı şimdi, jeneratörün ürettiği elektrikte faz nötr var mıdır. mantığım 2 sinin de faz olacağını söylüyor???

Freze ile kesim başlatmışım, o arada elektrik süpürgesini çalıştırıp talaş temizleyeceğim, pat KAR atıyor, freze ucu kırılıyor. Zaten üzerindeki KAR de 30 mA lik idi. 15 mA bile bir adamı rahat öldürür ve KAR da hiç engellemez. 20 mA lik KAR taksam daha da sık atacak.
böyle fazla endüktif yükleri röle dışından beslemek gerekiyor yani ben öyle yaptım mutfağın hattı röleye girmeden direkt sigorta üstünden gidiyor.
evin diğer yerleri röle üstünden besleniyor

20 sene evvel çalıştığım köyde jeneratörle suya elektrik verip çuvalla balık alıyorlardı, yavruları da öldürdüğünden zıkkımın kökünü yiyin diyordum gördükçe. aklıma bişey takıldı şimdi, jeneratörün ürettiği elektrikte faz nötr var mıdır. mantığım 2 sinin de faz olacağını söylüyor???

Jeneratörün ürettiği enerji tamamen şebekeden izoledir. Şebekeye izolasyon trafosu bağlarsan da durum aynıdır. Faz nötr ayrımı ortadan kalkar.

Mikrodalga fırın trafosu,kullanılarak yüksek voltaj ile ahşap yakma işlemi yapılıyor.Videodaki gibi prop yapmak istemiş olabilir mi?

Mikrodalga fırın trafosu,kullanılarak yüksek voltaj ile ahşap yakma işlemi yapılıyor.Videodaki gibi prop yapmak istemiş olabilir mi?

Baya parça artırmışlar. Direk fişe takılıyor :) Bence şu daha fazla benziyor . Kova su ısıtıcı.

Ekler

• 1_org_zoom.jpg
    1_org_zoom.jpg
    41 KB · Görüntüleme: 93
Son düzenleme:
Mesken icinde kullanmalik elektrikli jop galiba, korunma amacli. Ama cok yakin mesafede ise yariyor teknik kisitlamalar nedeniyle.

Bu cihazı solucanları dışarı çıkartmak için kullandıklarını biliyorum. Genelde balık avına gidenler filan bulundurur. Toprağa elektrik verdiğinde civardaki solucanlar dışarı çıkar. Balık merakı yoksa belki bunu fare için filan denemiş olabilir.

Forum istatistikleri

Konular
6,953
Üyeler
2,824
Son üye
selocan32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back