Best PS-1502DD (15 V/2 A) güç kaynağı ısı sorunu

Son bir güzel detay daha paylaşayım. Dün gece hazır cihazı saatlerce çalıştırmışken kalibrasyonlarını da yapmıştım.

İlk açtığımda sadece 1.90 A akım çekebiliyordum. Daha fazla çekmek istediğimde korumaya geçiyordu. Şimdi ise tam olarak 1.99 A çekebiliyorum! :D

IMG_20210329_114424.jpg
 
Olabildiğince devredeki yerine yakın monte etseydin daha iyi olurdu. Şu anda uzun kablolar ve üzerinde de çok hızlı değişen sinyaller var, bu da gürültü/parazit demek.
Olabilecek en kısa ve nizami şekilde yapmaya çalıştım.

IMG_20210329_115513.jpg
 
Aslında şasenin altına da monte edebilirimişim ama yeter artık suyu bulandırma! :D
 
Özet olarak şunu söyleyebiliyim. Bu cihazın aynısından yakın tarihte Letgo'da satışta gördüm. 2 adet arızalı cihazı toplam 70-80 TL gibi bir fiyata veriyorlardı. Aynı şekilde bit pazarı, hurdacı gibi yerlerde de denk gelme ihtimaliniz yüksek. Bozulmaya çok müsait olduğu için insanlar kolay vazgeçiyor. Çok ucuza çalışan/arızalı şekilde bulmanız mümkün.

Bu cihazın bütün parçaları çok ucuza değiştirilip tamir edilebilir. Bahsettiğimiz parçalar LM723CN, 2N3055 gibi bolca bulunan bileşenler. Zaten bu ısınma sorununa bakarsak bozuk ise çok yüksek ihtimalle transistör gitmiştir. Sadece ADC entegresini bulmak zor olabilir o da kolay kolay arızalanmaz diye düşünüyorum.

Çok ucuza bulunursa içinde benim yaptığım gibi iyileştirmeler yapılıp uzun süre kullanılabilir. Sadece akım koruması bütün enerjiyi kesecek şekilde olması can sıkıcı. Ayarlanan limitten fazla akım çekilmek istendiğinde bip sesi ile birlikte korumaya geçiyor. Akım ayarlandığında bu ayarın üzerine çıkmasa ( CC Constant Current özelliği) muhteşem olurdu.
 
Maşallah nazar değmesin, gayet nizami hazır olmuş. Yaz gelsin bir de o zamanki değerleri de paylaşırsınız sorun çıkarcağını sanmam.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,815
Mesajlar
99,293
Üyeler
2,476
Son üye
mrmandos

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top