Ooo ben bunun fiyatına bakmamışım 300 tl diyor ya
Ben aldığımda tabi 2 yıl önce falan dolar 3.5 ₺ idi
Ooo ben bunun fiyatına bakmamışım 300 tl diyor ya
Sen İzmit taraflarındaysan birgün Sercan'ı da ayarlayalım bende buluşalım. Biraz teknik muhabbet yaparız sonra da bendekini ödünç alırsın uğraşırsın. Tecrübelerini burada paylaşırsın İşini görürse de kendine bir tane alırsın.
Ben aldığımda tabi 2 yıl önce falan dolar 3.5 ₺ idi
Aynen abi İzmitteyim ben. Hatta ben sana galiba 50 dk uzaklıktayım zannediyorum Abi emanet malı ben hiç kullanamıyorum sizdeyken kullanırım'da alıp götüremem Bende öyle bir huy var kendi malım yansın catlasın patlasın hiç üzülmem tecrübe der geçerim ama bir başkasının malına benden dolayı zarar gelirse kudurur kendimi parcalarım
Bu bus pirate'ta lojik analizör özelliği direkt olarak bir FPGA nın içine programlanıyor. Yani yazılımsal değil direkt olarak donanımsal olarak çalışıyor. Ayrıntılı trigger'lar tanımlanabiliyor ve hızı da yüksek. Hem hardware, hem FPGA nın VHDL kodu, hem de tüm yazılım bileşenleri açık kaynak. Ama kontrol yazılımının kalitesi, kullanışlılığı nasıl bilmiyorum.
Abi bir şey soracağım FPGA dedin ama bus pirate üzerinde PIC24F serisinden bir MCU var.
Bendeki şu çakma Salease nin içine bakacağım ne var ne çıkacak içinden stm32 filan bekliyorum.
Cypress PSoC serisi o. Onlarla çok proje yaptı bizim firma Özellikle dokunmatik buton olayında baya ileri Cypress.
şu modül ve bu bağlantılarında gösterdiğiniz temelde aynı donanım, cypress in cy7c.... mcu sunu kullanıyorlar. saleae klonunda ek olarak 74hc serisi bir giriş tamponu var. yani saleae klonunu beğenmediyseniz bunu hiç beğenmessiniz. modülün tek üstünlüğü tampon entegre olmadığından uygun yazılımla sinyal jeneratörü + LA olarak kullanılabiliyor. saleae klonunu ben de kullanıyorum, amatör kullanım için yeterli bence...Bende Çakma var aliexpress den almıştım SPI iletişim protokolünde doğru calışamıyordu saçmalıyordu. Datayı görüntülüyordu ama decode edemiyordu. Bus Pirate yi de bugün araştırırken gördüm. hatta bir tane daha gördüm. Hatta araştırırken bir şey daha öğrendim Şu Modül Lojik Analyzer olarak kullanılabiliyormuş.
Aliexpress'den aldığım. Bu Hiç memnun değilim Paradan kaçtık Saçtan olduk
şu modül ve bu bağlantılarında gösterdiğiniz temelde aynı donanım, cypress in cy7c.... mcu sunu kullanıyorlar. saleae klonunda ek olarak 74hc serisi bir giriş tamponu var. yani saleae klonunu beğenmediyseniz bunu hiç beğenmessiniz. modülün tek üstünlüğü tampon entegre olmadığından uygun yazılımla sinyal jeneratörü + LA olarak kullanılabiliyor. saleae klonunu ben de kullanıyorum, amatör kullanım için yeterli bence...